Vecka 40

2011-05-18 10:59:00 Vecka för vecka
» Kommentarer(2) «


Barnet:
Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.

Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.


Mamma:
Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 veckor+0 dagar till 41 veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer att vara vaken i ett dygn kring förlossningen.


Pappa:
Under själva förlossningen är din viktigaste roll att vara där! Du ger henne vatten, torkar pannan. Du kan hålla henne, massera henne. Lyssna på vad hon och hennes kropp säger. Prata med henne och barnmorskan. Hjälp henne med kuddar eller att ändra ställning. Var lyhörd och se och bekräfta hennes smärta. Hon vill kanske inte att du ska röra henne. Peppa och uppmuntra. Pusha och stötta. Du klarar det!


Egna tankar:
NU vill jag att bebis ska komma, jag längtar efter smärta och känna att de händer något. Vill inte går runt här hemma och vänta mer. Även fast jag inte ens nått mitt bf datum ännu så känner jag såhär, tänk vad drygt de måste vara att gå över då?! Stackars alla som gått över tiden.. Hur som hellst känner jag mig lite osäker på vad man egentligen borde göra om dagarna nu för tiden, det står ju att man ska vila vila vila och sova sova sova så mycket som möjligt nu men hur roligt är det då liksom? Då ligger man ju bara och väntar och tiden går ju as segt då! Aja, annars går allt iallafall toppen bra. Han ligger och boxar mig jätte långt ner på ryggraden, känns nästan som han är i röven och gör något.. SUPER ONT gör det iallafall. Skriker nästan rakt ut när han gör så. :P Våran lilla buse ♥


Kommentarer
Postat av: Magda - Mamma till Elliot

Vet att det är drygt som fan men du kommer vara tacksam när förlossningen väl startar om du vilat mycket. Mina värkar startade natten till 39+1, så håller tummarna att dina gör det också! :) känns som din graviditet gått så fort, alldeles nyss var du i v 28 känns det som.

2011-05-18 @ 11:15:12
URL: http://momalicious.se
Postat av: enmandel

Nu ser det faktist ut som att din mage har sjunkit, så han ligger nog där nere o laddar:P

2011-05-18 @ 11:30:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback