Farliga D-vitaminer

2012-01-27 19:31:38 Allmänt
» Kommentarer(4) «


Jag har köpt nya D-vitamin droppar åt Hugo av ett annat märke än Aco´s (som man får på BVC). Pga den enkla anledningen att Aco´s D-droppar innehåller antioxidationsmedlet E320. Om du googlar det ämnet står det såhär:

"Kan innebära hälsorisker för småbarn. Misstänks orsaka allergiska reaktioner och hyperaktivitet. Omdiskuterade cancereffekter."

Känns som jag helst vill undvika detta... varför används det kan man ju fråga sig? Jag antar att det är för att de hindrar oljan från att härskna. Visst är det en super liten mängd av detta i dropparna men vem vill ge sitt barn något sånt farligt även om det är sån liten mängd? Jag kommer iallafall säga nejtack när våran BVC sköterska ger oss en ny D-vitamin olja från Aco.


Dessa har vi köpt nu, de kostar lika mycket som Aco´s D-droppar men innehåller inte det farliga antioxidationsmedlet E320.

Kommentarer
Postat av: Ida

Det var en sån flaska vi fick på BVC här.. Alla borde ha sånna!

2012-01-27 @ 20:17:15
Postat av: Sandra - Mamma till Leon

Oj då, då måste vi också köpa en ny :o Vill inte heller ge något som innehåller konstigheter.

2012-01-28 @ 11:38:39
URL: http://ettplussett.blogg.se/
Postat av: tove - mamma till EMILIO

oj! vad bra att du skrev detta. men får ni d-droppar gratis eller vad? :O

2012-01-28 @ 12:35:23
URL: http://tovediana.blogg.se/
Postat av: Nathalie - mamma till Ellen

Det råder delade meningar om detta. Ämnet BHA som finns i D-dropparna man får från BVC är inte cancerframkallade, det är bara rykten enligt Livsmedelsverket.

D-vitaminoljan från Dunmedics ( om det var det ni köpte ) är inte godkänd. Marknadsföringen innehåller medicinska påståenden som inte får användas när det gäller livsmedel. Dessutom görs felaktiga påståenden som kan göra föräldrar rädda för att använda andra D-droppar.

2012-02-02 @ 15:46:22
URL: http://denym3.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback