Tips

2012-01-02 12:50:32 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Här kommer olika tips som jag har haft andvändning av under dessa 7 månader.

♦ Om barnet är svårt att trösta eller inte kan somna kan det ibland fungera att sätta på en hårfön. Eller en vattenkran på max. Det finns även olika appar till mobilen med detta ljud. När bebisen är nyfödd är den så van att alltid ha ljud runt om sig från den låg i magen.

♦ En babysitter hjälper till på många olika sätt, bla så får man fria händer en stund och man kan flytta runt den i huset/lägenheten som man vill. Den kan även hjälpa till att få bebisen att somna när man gungar på den.

♦ Om bebisen har ont i magen fungerade I Love You massagen för oss, och att gå med bebisen i en bärsele får magen att röra på sig eftersom att det guppar lite. Att bada bebisen får även gaser att röra sig, vilket verkligen hjälper! Sedan finns det ju också olika droppar som kan hjälpa vid magont och kolik, bla sempers magdroppar (som fungerade super bra för oss) och minifom. Kan köpas på apotek.

♦ Om bebisen är hård i magen och inte kan bajsa kan det ibland fungera att ta tempen (i rumpan). Det låter konstigt men för oss och för flera andra har jag hört att det fungerar. Testa, och ge sedan bebisen katrinplommonpurée eller päronpurée.

♦ När det är tänder på G och bebisen har ont i tandköttet kan man gnugga med flytande alvedon eller ipreen där tanden/tänderna är på väg upp. Gör det ca 4 gånger om dagen. Då slipper man ge en hel dos alvedon som behandlar hela kroppen helt i onödan. Men har bebisen feber och är hängig bör man kanske ge en vanlig dos, beroende på hur hög feber och vad föräldern själv tycker.

♦ Bada bebisen i olivolja istället för vanlig babyolja. Det har de flesta alltid hemma, det är mer naturligt och man slipper ju köpa babyolja!

♦ När bebisen sover på natten är det bäst om det är nästan kolsvart, bara en liten strimma ljus ska det finnas så man kan se vad man gör när de är dags för nattmatningen. Och tyst ska det vara, inget prat! Då somnar bebisen som som bäst.

♦ Skaffa ett babygym till bebisen, det är roligt att kolla på alla saker som hänger och dinglar. Dessutom stimulerar det bebisen till att använda många sinnen!

♦ Ofta är det mamman som drar första lasset när det gäller att ta hand om de mesta kring bebisen. Men ibland måste mamman få slappna av om bara så för en timme för att få nya krafter så hon kan vara den bästa mamman hon kan. Så lita på att pappan också kan ta hand om barnet lika bra som du och ta en lång skön dusch eller gå ut på en promenad för att rensa tankarna.

♦ Har ni ett badkar eller har tillgång till ett så använd det! Det finns inget mysigare än att bada med bebisen, iallafall om bebisen gillar det. Åk även till badhus någon gång ibland, det är jätte roligt.

♦ En salva som heter "inotyol" är toppen bra för röda stjärtar. Det står på tuben att den är för " röda barnstjärtar, skrubb och skavsår, självsprickor, vissa eksem och brännskador." Så den kan användas till det mesta och är riktigt dryg!

♦ Om bebisen är förkyld och tät i näsan kan det fungera att stapla upp huvudänden på sängen med böcker. Lagomt så det blir en liten lutning.

♦ Att ha bebisen i famnen medans man guppar på sidan av sängen kan vara ett bra sätt att trösta bebisen på. Det kan även fungera för att få barnet att somna.

Det jag kom på just nu. Och kom ihåg att ALLA bebisar är OLIKA så dessa tips kanske inte passar på just din bebis, men man vet ju inte förens man testat. :)

Kommentarer
Postat av: Marie

Det där med bajsa av tempen fick jag tyvärr erfara när felicia fick feber av vaccinet :p det kom ända på magen på mig ;p

2012-01-02 @ 13:48:12
URL: http://lifebymarie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback