Fint från KappAhl

2014-04-29 10:54:23 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Tips från KallAhl, denna bikini lyckades jag stöta på när jag panikletade efter en dagen innan vi skulle till aqua nova. Överdelen kostar 179 och underdelen 149 (om jag minns rätt). Överdelen sitter som ett smäck!

 

Möblerat om

2014-04-28 15:22:56 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Det fick bli som de blev, jag var helt enkelt trött på att ha sängen vid fönstret! Dessutom kan jag och Tobias sova bredvid varandra nu även om Hugo sover i våran säng (om Hugo ligger in mot väggen), och jag vill inte sova vid fönstret när vi har en nyfödd... speciellt inte på vintern när h*n kommer. Sängen sticker för dörröppningen lite men de är inget som är ivägen direkt. Så jag är nöjd, hoppas Tobias och Hugo också tycker det är fint när de kommer hem. De har ingen aning om att jag gjort detta. Fyfarao vad tungt det var, speciellt madrasserna till sängen, uuuhh! Tur jag bara är i vecka 14 annars hade nog värkarna satt igång. Haha.
Detta rummet är verkligen inte menat för att ha en dubbelsäng, därför är det väldigt svårt att få till en bra möblering.
 
 

Foglossning

2014-04-25 14:33:14 Allmänt
» Kommentarer(0) «


För ca 2-3 veckor sen fick jag en extrem foglossning efter att ha suttit på svanskotan. Smärtan var precis i slutet av svanskotan, typ i själva svansen. Det gjorde så extremt ont att jag knappt kunde böja mig för att ta upp toalettlocket själv, och kunde inte sitta som folk utan satt i olika konstiga ställningar och behövde byta ofta. Precis som under en förlossning ungefär. Haha. Tur nog gick det över efter 2 dagar,

Igår lyckades jag sitta sådär konstigt igen så nu idag har jag gått runt med foglossning igen, dock inte lika illa som sist tack och lov! Men det har varit svårt att göra alla syslor jag planerat för dagen, jag har tvättat påslakan, hängt tvätten, torkat golven, dammat, bytt påslakan, duschat mina orkideér och plockat runt överallt, tiden som blev över studerade jag. 
Nu är det iallafall tid för ett litet mellanmål, fick bli potatisbullar... har f*n ingenting i kylen, brukar väl bli så ibland precis innan löning. Sedan ska jag ta en snabbdusch, hämta Hugo på dagis och sticka till kupolen och handla lite sommargrejer åt Hugo. Min käre bror Jerry (som bytt namn till Ken) följer med också. 

 
Magen igår, vecka 14. ♥

syskonvagn?

2014-04-23 15:56:18 Allmänt
» Kommentarer(3) «


Gud vad det är svårt att veta såhär i förväg om vi kommer ha användning av en syskonvagn eller om det bara kommer behövas en vanlig vagn. Idag använder Hugo väldigt sällan vagnen, den står oftast på dagis bara för han brukar sova i den. Men när jag blir mammaledig och kommer ha Hugo hemma oftare kommer kan kanske vilja komma ut mer på promenader och då är det nog skönt att Hugo också kan sätta sig i en vagn, trots att han kommer vara 3,5 år då. Även när jag ska lämna honom på dagis de dagar han kommer vara där. 


Hade det varit under sommaren kanske man kunnat bära bebisen i bärsjal/sele men h*n kommer ju under vintern så då känns det smidigare med vagn. Sjukt svårt att veta alltså! 
Jag har iallafall redan kollat runt lite på blocket och andra sidor vad som finns, jag tycker nästan alla ser likadana ut! Men jag hittade en som jag tyckte såg riktigt fin och behändig ut, tyvärr så var priset ganska högt.. men drömma får man väl göra. Hehe.


Emmaljunga Double Viking
 

Vecka 13

2014-04-21 18:48:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Hallå där, veckorna rullar iväg och jag är nu i vecka 13 (12+5), alltså går jag in i vecka 14 snart! Jag har faktiskt hunnit med att både känna fosterrörelser och lyssnat på bebisens hjärtljud sedan jag skrev sist. Jag kände en kväll i vecka 12 ganska tydligt när jag låg i soffan, först trodde jag det var gaser men kände det flera gånger och det kändes precis som i början med Hugo... jag kände redan i vecka 12 med Hugo också har jag för mig. Sedan idag när Hugo sov lite middag, och jag låg i soffan och myste med Bosse så kände jag värsta karate-buffen! Det var verkligen jätte tydligt. Jag blir så himla glad när den lilla där inne säger hej. Hehe. ♥

Igårkväll gav jag angelsoundet ännu ett försök, jag har testat några gånger tidigare utan resultat men nu hade det gått typ 2 veckor sedan sist så jag kände att det kanske går att höra nu. Det tog bara några sekunder innan jag hittade hjärtat och det var jätte mysigt, Tobias fick också höra. Det är så roligt att få "tecken" på att hon/han lever... för just nu är allting ganska still. Alla symptom har nästan försvunnit om man jämnför med tidigare och magen snarare krymper nu, antagligen för svullnaden av tarmarna börjar lägga sig. 

 
 
 

2-0 till mig

2014-04-03 14:21:00 Allmänt
» Kommentarer(2) «


Hallå på er, idag går jag in i veka 11 och det har jag firat med att sitta hela morgonen och förmmiddagen i telefonen. Först fick jag ett meddelande från CSN och jag ringde genast upp för att förstå vad de menade, och de sa att min studietakt gått ned till 75% för jag förlängde mina kurser med 3 veckor. Jag har nämligen varit sjukskriven i 3 veckor. "Nej, jag talade med en tjej som sa att när FK godkänt min sjukperiod så får jag förlänga med 3 veckor utan att det blir en minskning i studietakten" sa jag och som svar fick jag "nähä du, så fungerar det inte... jag skickar vidare dig till en annan". Så fick jag säga samma sak till en annan och hon sa också att hon aldrig hört talas om det och att det verkligen inte var så, min studietakt skulle förbi 75% oavsett vad FK sa, och så skickade hon vidare mig till ännu en annan. Tack och lov! För när jag fick tala med henne så bekräftades det jag sa, "Ja, det stämmer.. vänta lite så ska jag skriva lite här på datorn" sa hon. 1-0 till mig!
 

Sedan när jag är på stan för att prata med VUX så ringer min läkare upp som skrev ett sjukintyg åt mig för sista veckan. Han hade nämligen bara skrivit en sak av alla de åkommor jag "led" av så jag hade talat med FK och vi kommit överens om att jag skulle be läkaren komplettera sjukintyget. Jag menar, jag har ju rätt till en sjukintyg där det står hur jag mår! 
 
Läkaren ringer iallafall när jag står mitt på stan, och jag förklarar att han inte skrev ner allting jag sa, och nämde även att det skulle vara en förlängning av de tidigare sjukintyget. Alltså skulle det stå¨samma sak som på det, bara förnyat! Nej han vägrade hjälpa mig och sa "jag behöver inte skriva ner alla saker!", han var väldigt bestämd och skrek nästan till mig att jag inte skulle ringa FK... ööh, näha? Vem f*n ska jag ringa då om jag är osäker och har funderingar? Sån jävla bullshit. I ett sjukintyg är det viktigt att skriva ner hur patienten mår, för minsta lilla sak kan vara angörande hos FK. Det han bla hade missat ta upp i sjukintyget var yrsel, migrän, extraslag och orkelöshet.. är inte det värt att nämnas kan man ju undra? FY vad jag avskyr att bli orättvist behandlad. Kan även påpeka att jag är inte den första som blivit behandlad såhär av denna läkare.

Så när jag kom hem fick jag ringa vårdcentalen och jag fick tala med en sköterska som sa "men guuud, detta måste vi ju fixa". Jag hade HELT rätt i att jag har rätt till ett sjukintyg där det står precis hur jag mår, för det har jag betalat för. Läkaren gjorde helt fel helt enkelt. 2-0 till mig! Och jag ska få prata med en ny läkare på måndag för att få ett nytt fullständigt läkarintyg. 

Det är så kul att ägna sig åt sånt här när man har ett prov imorgon att plugga till. Får väl sitta hela kvällen med det istället. Och förresten, när jag kom ner på VUX hade det inte ens öppet fast det stod att de hade det på hemsidan. Jävla skitdag. 
 
Jag innan jag tog min cykel med typ punka på ner på stan. Helt ont i halsen nu för jag blev så andfådd. Haha.