Ett tips till mina läsare.

2010-11-30 20:35:15 Skönhet/Mode
» Kommentarer(0) «


Taget härifrån.

Hemmagjorda ansiktsmasker:
 • Gurka
  Vanlig gurka är bra för hyn. Saften från vanlig gurka är uppfräschande, närande och sammandragande. Den drar effektivt bort orenheter och minskar stora porer. Täck hela ansiktet med tunna skivor och låt saften tränga in i huden.
 • Jordgubbar
  Skiva eller mosade jordgubbar passar också utmärkt som ansiktsmask. Jordgubbar innehåller salicylsyra som rengör genom att lyfta bort orenheter och döda hudceller och gubbarna är sammandragande och minskar porernas storlek. Är i första hand bra på fet och storporig hud. Jordgubbarna drar ihop porerna omkring näsan, i pannan och på hakan. Jag använder alltid jordgubbar som är obesprutade. Den höga C-vitaminhalten gör jordgubbar värdefulla i ansiktsmasker. Verkar stimulerande och uppfriskande och ger trött hy ett nytt friskt utseende. Jordgubbar innehåller också en hög halt svavelföreningar som har milt stimulerande verkan och ger huden en vacker lyster.
 • Torr hy
  Här samverkar honungen med en mängd spårelement med grädden och den torra huden får näring och skyddas mot uttorkning.
  2-3 stora jordgubbar
  1 tesked vispgrädde
  1 tesked honung

Mosa jordgubbarna med en gaffel, tillsätt grädden och honungen till en tjock blandning. Blir blandningen för lös kan man blanda i lite mer grädde eller 1 tesked vit lera. Stryk ut blandningen på ansikte och hals. Låt sitta 15 minuter. Skölj bort med varmt vatten och avsluta med att klappa in iskallt vatten i ansiktet.

 • För fet, trött och livlös hud
  5 jordgubbar
  2 msk yoghurt
  2 tsk honung
  mandelmjöl
Rensa och skölj jordgubbarna i kokande vatten. Mosa bären med yoghurt och blanda ner honungen. Tillsätt finmald sötmandel tills det blir en jämn massa. Lägg på massan på ansiktet, låt verka i ca. tio minuter och skölj sedan med ljummet vatten. Man känner sig uppfriskande av den här masken och den har en sammandragande effekt.
 • Ananas
  Om du snabbt vill se resultat så använd frukten av en färsk ananas. Ananas innehåller en mängd enzymer som kan uträtta underverk med en trött hy. Ananasfrukten är rik på A-, B- och C-vitamin, magnesium, järn, svavel och kalium och innehåller samtidigt en kombination av citronsyra och äppelsyra.
  1 ananasfrukt
  2-4 teskedar havremjöl
Mixa en stor bit ananasfrukt i en matberedare, blanda ner havremjöl så att det blir en tjock smet. Eventuellt späd med lite Aloe Vera juice. Stryk ut blandningen på ansikte och hals. Låt sitta 15 minuter. Skölj bort med varmt vatten och avsluta med att klappa in iskallt vatten i ansiktet.
 • Mot fet hy:
  Djuprengörande mask:
  1 ½ msk kaolin lera
  1 msk havremjöl (jag mal havregryn i en kaffekvarn till ett fint mjöl. Har man ingen kan man mala i en mortel).
  2 msk citron
  1 tsk torkade myntablad
  1 tsk kallpressad olivolja
  10 droppar tea tree-olja

Blanda alla ingredienser till en tjock kräm och pensla den på ren hud. Låt den sitta i minst 20 minuter. Skölj bort med varmt vatten och avsluta med att klappa in iskallt vatten i ansiktet.

 • Potatis
  Är fiberrik och rik på protein, B-vitamin och C-vitamin, fosforsyra och pottaska. Saften från en rå potatis är antiinflammatorisk och mjukar upp, drar ihop och bleker huden.
  Grå och oren hy:
  Skala två råa potatisar och riv dem. Blanda ner gräddfil eller yoghurt till en lagom smet. Lägg som mask och låt sitta i 40 minuter. Skölj.
  Ett bra tips är att gnida råa potatisskivor i ansiktet, det stramar upp. Perfekt när man ska gå på fest.
 • Mild ögonlotion
  För att få bort svullnad under ögonen kan man riva en halv rå oskalad potatis och låta den ligga på en tallrik tills saften har samlats. Pressa ut så mycket saft som möjligt och badda runt ögonen. Låt torka och skölj sedan.
 • Läkande mask mot finnar:
  Gurkmeja är antiinflammatorisk och innehåller rikligt med antioxidanter. Man kan använda gurkmeja som puder eller blandat med olja på sår och hudsjukdomar som acne och psoriasis. De antiinflammatoriska egenskaperna kan vara en förklaring till den positiva verkan.
  2 teskedar honung
  ¼ tesked fint havssalt
  1 tesked gurkmeja

Blanda alla ingredienser till en tjock kräm och pensla den på ren hud. Låt den sitta i minst 40 minuter. Skölj bort med varmt vatten och avsluta med att klappa in iskallt vatten i ansiktet.

 • För fet hud och finnar
  Citron läker och stärker huden samtidigt som den rengör huden och drar ihop porerna. Tack vare havregrynen har behandlingen en lätt slipande effekt som är bra för både fet hud och akne.
  1 ½ matskedar citronsaft
  1 matsked mandelolja
  4 teskedar smulade havregryn
  Lite destillerat vatten eller aloe Vera juice

Blanda alla ingredienserna och tillsätt Aloe Vera till en jämn pasta. Lägg på masken.
Låt den sitta i minst 20 minuter. Skölj bort med varmt vatten och avsluta med att klappa in iskallt vatten i ansiktet.

För alla hudtyper

 • Lermask med apelsinsaft
  2 teskedar nypressad apelsinsaft
  2 teskedar vitt eller grönt lerpulver
  Apelsin är den mildaste av de sammandragande citrusfrukterna. De är rika på B- och C-vitamin, kalcium, kalium, mangan, fosfor, zink, koppar och antioxidanter. Apelsinsaft är en utmärkt ersättare för vatten i ansiktsmasker. Apelsin friskar upp trött hud och den höga C-vitaminhalten gör frukten läkande. Apelsin håller också huden spänstig.

Blanda väl till en fin slät smet. Smeta på masken med fingrarna, jag brukar använda en liten målarpensel. Låt verka i ungefär 20 minuter. Tvätta av med varmt vatten och avsluta med kallt och klappa torrt.

 • Lermask med äppeljuice
  Stärker, rengör och dämpar inflammationer
  1 matskedar äppeljuice
  1 tesked vetegroddsolja
  2 teskedar vitt eller grönt lerpulver

Blanda väl till en fin slät smet. Stryk ut blandningen på ansiktet. Låt verka i ungefär 20 minuter. Tvätta av med varmt vatten och avsluta med kallt och klappa torrt.

 • Rengöringsmask
  Sammandragande grapefruktjuice både stärker och bleker.
  Skala och mosa en bit gurka och pressa ut 2 teskedar saft
  1 teskedar saft från en grapefrukt
  3 teskedar vitt eller grönt lerpulver

Blanda till en slät smet. Lägg på masken på ansiktet och hals. Låt verka i ungefär 20 minuter. Tvätta av med varmt vatten och avsluta med kallt och klappa torrt.

 • Åldrad hy
  Citron

  Detta är en robust, djuprengörande och sammandragande mask med citronsyra och inflammationshämmande havre och lindrande mandelolja. Masken har god fuktighetsbevarande egenskaper på åldrande hud.
  1 matskedar pressad citronsaft
  2 teskedar mandelolja
  ungefär 2-3 matskedar havregryn
  lite Aloe Vera juice (efter behag)

Rör ihop fruktsaften, mandeloljan och havregrynen. Tillsätt Aloe Vera juice under omrörning lite åt gången till en jämn smet. Stryk på blandningen jämnt över ansikte och hals och låt verka i ungefär 15 minuter. Tvätta av med varmt vatten och avsluta med kallt och klappa torrt.

 • Äggvita och citron
  Ett klassiskt recept som är stärkande för alla hydtyper. Äggvitan har en förmåga att lyfta bort orenheter och citronsaften har bakteriehämmande egenskaper.
  1 äggvita
  1 tesked citronsaft

Vispa äggvitan till styvt skum och vänd försiktigt ner citronsaften i äggvitan. Stryk ut skummet över ansiktet och hals och låt verka i 20 minuter. Tvätta av med varmt vatten och avsluta med kallt och klappa torrt. En underbart skön upplevelse.

 • Vitaliserande mask
  Den blågröna spirulinaalgen är rikt på betakaroten och spårelement som är välgörande för åldrande hud. Har man problem med akne kan man använda den här masken varje dag!
  1 tesked spirulinapulver
  2 teskedar vitt eller grönt lerpulver
  1 tesked olivolja
  1 matsked Aloe Vera juice
Blanda spirulinapulvret med leran och rör ner olivoljan. Häll på cirka 1 matsked Aloe Vera juice (om det behövs) och blanda väl till en jämn smet. Stryk ut blandningen på ansiktet och halsen och låt verka i 20 minuter Tvätta av med varmt vatten och avsluta med kallt och klappa torrt.
 • Banan
  Bananer innehåller stora mängder magnesium, järn, zink, kalium och jod, även A-, B-, E- och F-vitamin. I det här receptet har jag tjock grädde som är ett klassiskt medel mot rynkor och honung som är fullproppat med näringsämnen. Banan är en utmärkt huduppmjukare och dessutom fuktighetsbevarande.
 • Torr åldrad hy
  Bananmask
  ½ banan
  cirka 2 teskedar tjock grädde
  1 teskedar honung
  cirka 1 teskedar potatismjöl

Mosa bananen med en gaffel och tillsätt grädden, honung och potatismjöl. Rör om och blanda ordentligt. Kanske behövs det lite mer grädde för att få en bra konsistens. Stryk ut blandningen över ansiktet, hals och även i det här fallet huden kring ögonen. Låt verka i ungefär 30 minuter. Tvätta av med varmt vatten och avsluta med kallt och klappa torrt.

 • Bananmask
  ½ banan
  2 teskedar honung
  2 marskedar havregryn som mals till mjöl.

Mosa bananen. Tillsätt honungen och havremjölet. Rör ihop ingredienserna till en jämn smet, ta eventuellt i lite Aloe Vera juice om blandningen blir för hård. Lägg på ansiktsmasken på fuktig hud och låt verka i minst 20 minuter. Tvätta av med varmt vatten och avsluta med kallt och klappa torrt.

 • Torr och åldrad hy
  Ansiktsmask med äggula och honung

  1 teskedar honung
  ½ äggula
  1 tesked vitt eller grönt lerpulver

Blanda honung, äggula och lera och rör till en jämn smet. Stryk ut blandningen på den rengjorda huden på ansiktet och halsen och låt verka i 20 minuter. Tvätta av med varmt vatten och avsluta med kallt och klappa torrt.

 • Ansiktsmask med yoghurt och nattljusolja
  Vetegroddsolja och nattljusoljan är viktiga ingredienser i den här masken.
  1 matsked yoghurt
  1 tesked nattljusolja (kan bytas ut till gurkörtsolja som har lite kraftigare verkan)
  1 tesked vetegroddsolja
  Vitt eller grönt lerpulver efter behov

Blanda samman alla ingredienserna och rör om. Tillsätt lite lera till en fin massa. Stryk ut jämnt på ansikte och hals och låt verka i 20 minuter. Tvätta av med varmt vatten och avsluta med kallt och klappa torrt.

 • Havregryn
  Rensar på djupet, tack vare peelingeffekt. Innehåller proteiner och mineraler. Finfördelade havregryn drar ut orenheter i huden och gör den mjuk.
  Rengöringsmask på djupet.
  500 ml malda havregryn
  100 ml mald mandel
  60 ml torkad mald lavendel
  60 ml torkade malda rosenblad
  eterisk olja lavendel efter behag

Blanda ingredienserna ovan till ett pulver. I mixer, kaffekvarn eller mortel. Häll upp i en tättslutande burk. Rör ut 1-2 msk av pulvret med 2 msk honung. Massera in masken och låt sitta i 20 minuter. Skölj med varmt vatten.

 • Peelingmask
  3 matskedar finsmulad havregryn
  yoghurt

Blanda havregrynen med yoghurt naturell till en tjock massa. Lägg på masken och låt sitta i 20 minuter. ”Rulla” av masken med fingertopparna. Tvätta av med varmt vatten och avsluta med kallt och klappa torrt.

 • Tomater
  Tomater drar samman huden, är läkande, stärkande och rensande. Saften från färska tomater är rika på A-, B-, och C-vitamin.
  För oren hud
  1 tomat
  2 matskedar tomapurè
  havregryn

Skölj en tomat och skala den. Mosa fruktkött och kärnor och tillsätt tomatpuré. Blanda allt med lite havregryn till en mjuk massa. Lägg på ansiktet och slappna av i 30 minuter. Tvätta av med varmt vatten och avsluta med kallt och klappa torrt.

 • Jäst
  Jäst är en underbar tillsats för ansiktsmasker för fet, oren hud med akne.
  ½ paket färsk jäst
  yoghurt
  En klassiker är masken av färsk jäst, som smulats sönder och rörs ut med lite yoghurt. Masken penslas på huden och avlägsnas med ljummet vatten när den har stelnat.

Tag 1 struken matsked jästpulver, blanda med ca. 2 matskedar yoghurt. Smörj in i ansiktet och halsen med massan. Låt den torka i 20 minuter. Tvätta av med varmt vatten och avsluta med kallt och klappa torrt.
Fet hy: tillsätt några droppar citron.
Torr hy: tillsätt några droppar olja.

 • En rengörande och närande olje- jästmask för torr och nervös hud
  1 matskedar jästpulver
  ½ tesked honung
  1 matskedar vetegroddolja
  1 matskedar mandelolja
Rör samman alla ingredienser till en pasta. Stryk sedan på masken och låt den sitta i 20 minuter. Tvätta av med varmt vatten och avsluta med kallt och klappa torrt.
 • Avokado är ett underbart skönhetsmedel. Den innehåller 20 procent olja, är rik på A- och E-vitamin, som är bra för hud och hår. Fruktköttet är fuktgivande och man behöver bara mosa lite och låta det ligga på huden i ca. 15 minuter. Man kan även mosa 2 matskedar avokado, 1 - 2 matskedar honung och 6 droppar äppelcidervinäger. Blanda och stryk på huden och låt verka 20 minuter. Skölj sedan och känn hur mjuk och len huden blir.
 • Oljemask för torr hy
  Återfukta med olivolja.
  Med sin hudliknande fettsyrafördelning och sina kraftiga antioxidanter som kan hejda och motverka ålderstecken i huden är den självklar när det gäller att behandla torr hud. Det här ger fukt, fett och vitaminer.
Rengör huden ordentligt. Värm olivolja och tillsätt en droppe lavendelolja. Massera in oljan i ansiktet, i flera omgångar. Håll på i 20 minuter och låt sedan oljan verka i 20 minuter. Det här kan man göra när man samtidigt tittar på TV. Läska av huden med papper, och låt sedan ansiktet vara över natten.
 • Kaffe
  Kaffebönorna innehåller rikligt med antioxidanter som är välgörande för huden och skyddar cellerna mot onödigt åldrande och kan dessutom motverka bakterier och andra mikroorganismer. Oljorna i kaffebönor är mycket bra för huden. De verkar rengörande och återfettar huden milt. Resultatet blir en mjuk och fin hy. Jag använder kaffe när jag gör min rengöringslotion.
  Peelingmask med kaffe
  Blanda 3 matskedar malet kaffe med en äggvita. Massera in i ansiktet och låt det torka. Tvätta bort efter en halvtimme.
 • Choklad
  Kakaosmör som man får ur kakaoplantan, är ett mycket milt fett som de flesta människor tål bra. Fettet ger huden spänst, näring, återfuktar, slimmar och stramar upp, är fuktgivande och mjukgörande.
  Choklad innehåller massor av antioxidanter som skyddar cellerna mot onödiga skador, motverkar tillväxten av bakterier och onödigt åldrande. Innehåller också flavonoider som verkar antiinflammatoriskt och som är välgörande för huden. Även mineraler, framförallt magnesium men också kalcium, järn, kalium och natrium. Vitaminer som A-vitamin, B-vitamin och rikligt med E-vitamin. Kakao har många positiva effekter på huden.
Varm smält mörk choklad är välgörande både för hud och själ. Hyn blir klar och känns mjuk i flera dagar efter den här masken:
Rengör och peela ansiktet. Därefter är det dags för en massageolja eller crème om man har torr hy. Massera i ca. 10 minuter. Sedan är det dags för masken. Smält flera stora rutor av 75 % - ig choklad i ett vattenbad. När chokladen är smält och svalnat lite stryker du ut chokladen över ansiktet och hals och får verka 20 – 30 minuter. Skölj av med ljummet vatten. Smörj in med fuktighetsbevarande cremé.


Funderar på att skippa amningen....

2010-11-30 18:17:36 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Jag har läst på lite om amning och hört andras historier (JA jag vet att de är olika för alla). Jag vet inte om jag vill amma eller om jag vill köra med ersättning. Jag är så OTROLIGT fjantig när de pratas om amning, jag sitter och vrider och vänder på mig i stolen bara av tanken att en bebis ska suga på min tutte och man ska pumpa och greja. Aj aj aj.. Detta kanske jag borde ta upp med mig barnmorska.

I början var jag helt säker på att jag skulle amma, men nu vet jag inte så säkert längre.
Vad tycker ni som kört med ersättning? Är de dyrt, är ni nöjda med erat val?Lussebullar!!!!

2010-11-30 17:24:11 Allmänt
» Kommentarer(2) «


Hejsan, jag är dålig på att uppdatera - jag vet! Men jag skriver hellre när jag har något att skriva om än skriver typ om luft flera gånger om dagen. Så är det! :) Men jag försöker skriva så ofta jag kan.

Idag har jag varit lite depprimerad, jag får ångest när jag tänker på praktiken och idag hade jag möte med min handläggare. Hon var arg på mig. Orkar inte!! Aja, sen ställde jag mig och bakade lussebullar också. Det gick bra fram till jag skulle forma dom. Jag hade ingen aning om hur man gjorde (har aldrig gjort det själv förut). Första plåten blev svarta, den andra plåten med bullar på blev jätte stora och sen gjorde jag en fläta. Den blev god fast botten på flätan blev bränd. JAG KAN VERKLIGEN INTE BAKA, jag vill nästan börja grina för allt går så dåligt idag.

Mina ljusstakar har gett upp också, BÅDA TVÅ i vardagsrummet är helt kaput fast jag har nya lampor i dem. Ännu en till motgång idag. Jobbig dag!
På denna bilden står jag och funderar hur jag ska få bullarna att se ut som en lussebulle.
Det är inte alltid lätt! haha.


Mot Bjursås

2010-11-28 12:54:11 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Hej, sitter i soffan med min bror Jerry och skrattar lite. Vi försöker härma hans pappa, haha! Nu ska vi gå ner till konsum för att möta upp hans pappa faktiskt för vi ska åka hem till Jerry.


JAg har ingen aning om vad jag gör på  kortet men jag ser väldigt konstig ut. Haha.
Detta är iaf min lillebror. :)


I väntan på bussen. KALLT
God morgon

2010-11-27 10:56:05 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Har precis ätit frukost och ska nu fixa mig, idag ska vi spendera våran dag hemma hos min pappa. Han bor i Rättvik. Det kommer bli awesome for sure, sen på kvällen kanke jag ska leka med min bror Jerry. Vi åker hem från Rättvik vid halv 7 tiden.

Igår drack jag öl! Fast alkoholfri såklart, det var helt okej.. jag har varit sugen på öl rätt länge men den alkoholfria smakade lite lustigt, inte som vanlig öl. Men man får nöja sig! :)

Hörs sen!

Röka gravid - DÅLIG MAMMA!

2010-11-26 14:07:34 Allmänt
» Kommentarer(3) «


Hello, idag är det fredag så det betyder fredags-mys! De är mysigt det, vi ska köpa hem pizza och kolla på film, sen på kvällen ska jag äta vaniljglass och fruktsallad som godis. Mmh, de känns som hela mitt liv kretsar runt mat och goda saker! Helt otroligt, haha.

Det är en sak som jag vill ta upp här i bloggen med er, som ni kanske inte vet så har jag varit rökare - slutade för flera månader sen! Nu sen jag blivit gravid har jag fått sånt hat emot ciggaretter och jag kan inte förstå hur folk kan röka. Hur kunde jag röka?! Det är ju SKIT äckligt och hur dåligt som helst, och kostar en massa pengar också. Tycker inte om när man tex står och väntar på bussen så kommer någon person och tänder en cigg "neeeeeejjj" tänker jag då för jag HATAR lukten! Usch.. så skabbigt.
Sen en sak till, huuuur tänker tjejer som röker GRAVIDA?! De är ju de sjukaste någonsin. Borde man inte som gravid sätta sina egna behov åt sidan för sitt barns hälsa liksom? Äh, alltså jag förstår inte. De är helt j*vla sjukt. Att man kan dra i sig en cigg samtidigt som man VET att det skadar sitt barn.. nej usch säger jag bara. DÅLIGA MAMMOR! De första självklara valet man gör som ansvarsfull förälder borde vara att sluta röka/snusa om man gör det!
Ursäkta men jag blir så jäävla förbannad!
Sen finns det ju tjejer som säger "jag rökte hela min graviditet och det är inget fel på mitt barn" VISST, men det visste du inte under din graviditet, du viste inte att ditt barn skulle må som ett barn med en mamma som inte rökte gravid! Sen kan faktiskt skadorna visa sig senare i livet för barnet genom tex damp, adhd och andra sjukdomar!
Att röka gravid är typ lika vansinnigt som att låta en bebis röka när den kommer ut från magen också.Förbannad flickvän

2010-11-25 19:43:51 Allmänt
» Kommentarer(2) «


Bara jag som förstår henne? Känner igen mig själv i henne so much! Haha, tycker synd om henne.
Den senaste tiden har jag dock inte brytt mig om hur jag klär mig, huvudsaken att jag får plats i kläderna och att jag inte kommer frysa ihjäl när jag går utanför dörren.

Folk hade kommenterat att hon är dum i huvudet men det är förmodligen killar som inte fattar ett dugg hur en kvinnokropp fungerar när den får ett utbrott pga klädbrist! ^^


Nybadad

2010-11-24 17:34:06 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Hejsan, jag fick hem mitt paket idag från Yves Rocher och har precis använt produkterna. Mums säger jag, ansiktsmasken luktade GODIS och cremen man fick med kändes jätte lyxig, sen om den funkar för mig visar sig. :)

Ville mest bara lägga in en liten magbild min älskling tog nyss.. linnet köpte jag i sommras, det har blivit för litet. Hehe.


Huvudvärken gick över bara sådär.

2010-11-24 13:40:23 Allmänt
» Kommentarer(3) «


Jag antar att alvedonen jag tog hjälpte idag, igår vad den värdelös men nu sitter jag här och sjunger och diggar till musik utan huvudvärk.
Snart kommer älskling hem, då ska vi göra tacos typ.. det var meningen att vi skulle göra nacho-tallrik men det är ju som tacos fast utan mjuka bröd? Hur som hellst så kommer det bli asgott för jag är hungrig!

Förresten, missen spydde i hallen för typ en timme sen.. de är asäckligt. Varför spyr katter upp mat för? Ska inte dom bara spy upp hårbollar?

Riktigt bra låt:Brööl

2010-11-24 11:46:50 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Hej, ville bara berätta att jag känner mig typ döende här. Min huvudvärk vill VERKLIGEN inte lämna mig.
Jag äter bra, dricker 2 l vatten om dagen, sover bra och ligger och vilar. Antar att de har något med hormonerna att göra? Någon som varit med om samma sak?? Åh, de är så jobbigt, jag har testat alvedon också men det hjälper inte ens liiite.


MORR

Hungrig

2010-11-23 17:07:28 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Sitter och väntar på attr riset ska blir färdigt, fullkornsris - världens segaste att bli färdigt!
Har nyss varit ner på stan och gått lite ärenden och köpt mat. Jag köpte färdig grillade kyckligklubbor, chili-keso och tomat det kommer bli gottis. Sen annanas och kiwi till ikväll, jag älskar kiwi det är världens godaste frukt tycker jag! :)

Det är så SJUKT kallt ute, mina fötter håller just nu på att tina upp. Man börjar sakna sommaren lite nu, fast inte när det var sådär super varmt det skulle jag inte klara av nu känner jag! De är skönt när det är 20-25 grader ute, det är lagom.

Bild från i slutet av sommaren:

Good morning.

2010-11-23 12:43:33 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Hellojs, gick och la mig 21.00 igår för jag skulle vara pigg i morse. Men SÅKLART så lider jag av världens huvudvärk idag, tror till och med jag har feber. Vi har ingen temp hemma, men jag tog en alvedon och satte mig här så jag överlever nog iallafall. 

Just nu sitter jag och lyssnar på musik och väntar på att posten ska komma, jag hoppas mitt paket från yves rocher har kommit idag så jag får hämta det. Köpte lite ansiktsmasker och läppbalsam, min hy ser ut som en salami och mina läppar är helt sönder. Jag har aldrig haft problem med min hy förut, men när jag blev gravid ploppade det ut massa saker i mitt ansikte som INTE är fina, små blemmor och finnar lite här och där. Usch. Gå föressten in på Yves rocher´s hemsida och kolla lite, dom har jämt billiga reor och bra saker till jätte bra pris. Köper jämt mina produkter därifrån. Sen får man alltid något på köpet som en pressent, denna gången när jag beställde därifrån skulle man få en hudcreme som varit bästsäljare i flera år. Den kostade nästan 300 kr normalt men man fick den gratis om man svarade innom 10 dagar. Hur bra är inte de liksom? :)

En bra låt:

Lite bilder

2010-11-22 19:55:37 Allmänt
» Kommentarer(2) «


Här kommer lite bilder som jag tänkt lägga upp i bloggen men glömt bort.Morgonpuss..


Älskling kastar löv i väntan på bussen..


Gjorde smörgåstårta när min bror fyllde 24. MMMH!


Och köpte denna fina, de var typ chokladbolls tårta. Bara sån där chokladbolls "smet".


Missen försöker få plats bakom ljusstaken.. haha.


Magen innan läggdags någon kväll.


Brillsnok, mina linser är slut :( Dålig kvalité som f*n på bilden iknow. ^^


Älskling på hans födelsedag, systerdottern Ronja hjälper gärna till att öppna paket!


Mitt lilla hjärta

2010-11-22 17:34:14 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Hejsan, har nyss ätit en god middag (fiskpinnar, potatis, broccoli, morötter och gräddfilssås) och om ett tag är det ung och bortskämd på tv:n. OCH jag har nyss lyssnat på bebisens hjärta, lyssnade bara jätte snabbt.. såfort jag hörde hjärtljuden så tog jag bort angelsoundet för jag är lite rädd för de.
Jag var nämligen jätte orolig över att bebis hade dött i magen, jag fick för mig det och blev helt depprimerad så jag kollade om jag kunde höra hjärtat.

Men kolla här, visst borde det väl vara bättre att man kollar upp så hjärtat slår dom gångerna man nojjar som bara den? Det är ju liksom inte bra att vara orolig heller, så om man kollar lite snabbt och man blir lugn borde ju vara bättre än att inte kolla efter hjärtljuden och sen gå runt och vara orolig istället.


Skillnad?

2010-11-22 12:40:45 Allmänt
» Kommentarer(0) «
Den första är vecka 5 och den andra vecka 15. Satt och kollade igenom lite bilder och såg den första bilden och tänkte "ooj, vad smal jag var!" Haha.

Ny header

2010-11-21 14:49:26 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Hello, har precis suttit och knåpat ihop en ny header. Den är bara tillfällig tills jag hittar på något bättre. Har ingen insperation just nu.. hehe.

Helgen har varit lååååång känns det som, jag och Tobias har varit barnvakt hela helgen. Ungarna åkte precis hem nyss, skönt att vara ensam lite.
Idag är det ung och bortskämd också, min höjdpunkt på söndagar, söndagar är rätt så tråkiga tycker jag! Slappdag.

Jag har verkligen inget att skriva om, så vi hörs sen! :)

Uppadte: Såg nu att ung och bortskämd var på Måndagar!! Jag har alltid trott det varit Söndag när jag sett det. Haha

My name is Khan

2010-11-19 20:13:56 Allmänt
» Kommentarer(0) «


En av de bästa filmerna jag har sett någonsin kan jag lova, och jag vill så gärna att fler ska se den. Jag blev helt rörd och grät för huvudpersonen i filmen (Khan) är sån fin människa. Låg i sängen grinade och sa "ååh, han är så söt" medans Tobias höll om mig. Haha. ♥

Handling:
Rizvan Khan, en muslimsk man från Indien, flyttar till San Francisco för att leva tillsammans med sin bror och svägerska. Rizvan, som har Aspergers syndrom, blir förälskad i Mandira och trots protester från hans familj gifter de sig och startar ett litet företag tillsammans. De är lyckliga fram till den 11 september 2001, då attityden mot muslimer förändras drastiskt. När tragedin inträffar blir Mandira förkrossad och de skiljs åt. Rizvan blir förvirrad och mycket upprörd över att hans livs kärlek har lämnat honom. För att vinna henne tillbaka påbörjar han en rörande och inspirerande resa genom Amerika.

Trailer:

I filmen pratar dom både sitt modersmål som ni hör i trailern och Engelska. Så de är inte bara de där "konstiga" språket hela tiden.Fredagsmys.

2010-11-19 17:04:09 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Hejhej, nu är barnen här.. jag och Tobias ska vara barnvakt åt hans småsyskon idag och i morgon. Har nyss ätit tacos, mums. När jag stog och skar tomaterna så blev jag helt svimfärdig, fick lov att gå och lägga mig i sängen en stund och sen gick jag upp och fortsätte men det blev samma sak igen så jag la mig i soffan och fick min mat serverad. Hehe.

Har nyss suttit och pratat med pappa i telefonen.. blev ett långt samtal, han är duktig på att prata! :) Senare ska vi kolla på film och äta chips och godis, eller jag ska äta morötter med dipp. SÅ gott är det!

Funderar om jag ska ringa mor min och prata lite också.. var ett tag sen jag pratade med henne.
Vi hörs senare.


Bild från idag på mitt lilla busfrö :)

God moorgon!

2010-11-19 12:15:44 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Hejhopp, hemma idag från praktiken. Har ingen ork i kroppen, tror den är lite urpumpad..

Har sovit väldigt dåligt från klockan 8 i morse, sen vid halv12 fick jag lov att gå upp fast jag var som en zombie. Jag  var så hungrig att jag mådde illa. Åt en tallrik a-fil med flingor och russin samtidigt som jag uppnade alla brev jag fått, och vet ni?! Jag har fått min kallelse till ultraljud, jag ska dit den 20 dec och jag längtar mycket. "Shit, de är ju inge långt alls" tänkte jag.. eftersom de känns som vi väntat en evighet på detta brevet. Men när man tänker efter en andra gång så kommer jag liksom vara i vecka 19 när vi ska dit. Men men, tiden går sakta men säkert. (Jo jag tror den kommer börja gå sakta nu när man längtar efter något så innerligt) Haha.

Jag är lite nervös redan nu, tänk om barnet har typ någon väldig missbildning så jag måste ta bort barnet. För det första USCH till att få göra det genom den abort teknik som jag förmodligen skulle få lov att göra. Föda ut fostret som en liten förlossning. Och sen usch till att förlora barnet.. :/ Hemska tankar. Men jag ska inte oroa mig, det är säkert en pigg och kry liten varelse där inne. Jag är nästan heeelt säker på att det är en flicka :)Bild tagen från google.

Läggdags

2010-11-19 00:05:41 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Hejhej, tänkte slänga in ett litet godnatt inlägg här innan de blir läggdags. Jag har ju faktiskt glömt säga att jag gick in i vecka 15 idag. Tiden bara rusar på, om ca 5 veckor har jag gått halva tiden.. det är helt sjukt! Det känns som jag preciiiis har påbörjat min graviditet. Men jag antar att de är väl för jag inte riktigt märkt av det ännu, det har liksom precis börjat märkas (förutom mitt illamående + trötthet förut). Senare tycker man säkert tiden går segare än någonsinn med sin jättemage. Hehe. Mys.

Jag och Tobias har nyss kollat klart på en film på tv:n. Vi dukade upp med macka, te och olika pålägg inne i vardagsrummet och åt goda kvällsmackor. Synd att filmen var helt knäpp, fattade knappt någonting "The I Inside" hette den.

Den växer kanske visste, den känns inte lika stor som den ser ut. Hade inte tagit kort på den på två veckor. Puss på min bebismage. <3

NATTI!

Ps: Kände att jag se emot mig lite i detta inlägg till skillnad från inläggen nedan. Men när jag menar att det börjar märkas menar jag mest att alla folk vet, vi har fixat spjälsängen, barnvagnen och vi har fått lite kläder och leksaker redan. Osv osv.


Börjar nästan bli orolig

2010-11-18 14:20:24 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Jag känner ingenting där inne längre, varken huggningar, molvärk eller något alls. De är lustigt det där att först är jag orolig för det hugger och stramar osv osv, och nu när jag inte känner någonting så är jag orolig för det istället. Jag har inte några gravidsymptom heller, jag mår inge illa, brösten gör inge ont, absolut INGET känner jag. :/
Sen när jag ser folks magar från när dom var i vecka 15 så är som SÅ mycket större än min. Tänk om något har hänt där inne?

Sen står det såhär när man är i vecka 15:

"Man kan nu ofta pressa ut en droppe råmjölk (kolostrum) från ena eller båda brösten - det är inte osannolikt att du kunnat göra det i ett par veckors tid nu. Det är normalt och ett tecken på att mjölkproduktionen har börjat, om än i liten skala."

Det kan jag inte, och har inte kunnat göra. :/

Någon som vet?

Efterlyst och Ben & Jerry´s

2010-11-17 19:10:56 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Tjobre, jag känner mig inte så aktiv här på bloggen. Jag har liksom inte så väldans mycket att skriva om. Allt jag gör om dagarna är vakna, åka till jobbet/praktiken, komma hem, laga mat sen kolla på tv / sitta vid datorn resten av kvällen. Sen går den om och om sådär, men endå känns det som att det är min lyckligaste stund i livet någonsinn, så det känns helt okej.

Om ett tag börjar efterlyst, då ska jag sitta och smågråta lite som vanligt. Jag blir SÅ ARG när jag får höra om folk som slår ner hjälplösa gammla gubbar och gummor för att komma åt några hundringar i deras plångböcker. Usch! :(
Jag får nöja mig med att jag har köpt en Ben and Jerry´s glass som jag ska sitta och äta på.. den där med brownies i! Mmmmmmmmhhh mums.

Försökte lyssna på bebishjärtat en sista gång idag med mitt angelsound (har testat två gånger nu) men hörde inget denna gång heller. Tråkigt.. men så kan det gå. Tobias har inte hört bebisens hjärta ännu, tycker nästan lite synd om honom. Det var ju så mysigt.God morgon

2010-11-13 10:03:14 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Hejsan, sitter här och väntar på att tiden ska gå. Har varit till affären imorse och handlat kattmat och lite annat, sen gav jag Tobias frukost på sängen. Nu då? Ska åka iväg till farmor som fyller år idag med Pappa, ann-britt och andreas.. och Tobias såklart. Dom kommer och hämtar upp oss runt 12 tiden, och det känns som tiden står still! Hehe.

Senare idag ska jag och Tobias vara barnvakt åt hans småsyskon, även sova där. Så det blir film kväll.
Nu måste jag fortsätta måla naglarna! Hörs sen, ha en bra dag. :)

Mödravårdscentralen

2010-11-12 09:47:32 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Ringde nyss mödravårdscentralen och en tjej där sa att mina huggningar förmodligen har med allt växande att göra, eller att det är någon tarm.. tror inte de har något med tarmen att göra men visst kan det vara något med växandet. Jag frågade henne även om det inte kan vara ligamen som drar och håller på men hon sa inget speciellt om det, typ som att det inte var det. Konstigt för det är det jag tror det handlar om. Jaja, jag får väl stå ut och hoppas att det inte blir värre. Man blir så orolig ju och det är jobbigt!

Idag fyller min älskade älskling 20 år, vi ska ha lite kalas här hemma med hans farmor och farfar och syster med hennes lilla familj. Hans föräldrar är på jobb och kunde därför inte komma. Senare ikväll ska vi ut och äta med några vänner och fira även Tobias bästa vän Carl som fyllde år för en vecka sen. Kul!Hallå där

2010-11-11 17:08:13 Allmänt
» Kommentarer(3) «


Har precis vaknat upp från en powernap, sprang direkt till datorn i hopp om att någon skulle ha svarat på min tråd jag la ut på Familjeliv.. men icke! Så jag frågar här också.

Det hugger och sticker ca 10 cm  nedanför naveln, och ca 2-3 cm åt sidan från miten till vänster (för mig) och har gjort det i två dagar från och till nu. Det är alltid på samma ställe och jag börjar fundera på vad detta kan vara? Under tiden det inte hugger så känns det inget alls. Jag ska ringa min bm i morgon men undrar om någon kan ha någon anning?

Jag går in i vecka 14 idag också, härligt! Tiden går rätt så snabbt nu tycker jag.. iallafall snabbare än när jag var runt vecka 6, tyckte allt gick segt som sirap då.


En söt liten bild på mig och Betti i morse. :) Gud vad bilder det blivit på henne nu i slutet här i bloggen! Haha.

Kalas

2010-11-10 21:31:11 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Hejsan, sitter här vid datorn och framför datorn och kollar på Efterlyst samtidigt som jag äter en väldigt sen middag. Vi kom hem vid 20 tiden från mormor, hon fyllde år idag så jag var där med mamma, Håkan och Tobias och hälsade på. Trevligt.

Finns inte så mycket mer att skriva.. hehe. JO hur kan fiskpinnar vara så gott?! MUMS!


Vagnen har redan kommit till användning, hon älskar den! :) haha. Så länge hon inte klöser i den så tycker vi det är lugnt att hon ligger där.


Hjärtfel?

2010-11-09 18:04:04 Allmänt
» Kommentarer(3) «Förresten, när jag var till läkaren idag så berättade jag att jag hade hjärtklappningar ibland. Så hon lyssnade på mitt hjärta och hon tyckte att hon hörde ett litet blåsljud (läckage) i hjärtat. Så jag fick göra ekg och ta blodprov, men då såg det normalt ut förutom att mitt hjärta slog ovanligt snabbt. Så jag har fått en tid till hjärtavdelningen så jag ska göra någon undersökning och kolla så allt är som det ska osv. Hoppas inte det är något fel, skulle vara så jobbigt jag vill bara koncentrera mig på bebisen, inte mitt hjärta!

Någon som varit med om samma sak?

Den matchar min jacka!

2010-11-09 16:05:24 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Här kommer bilder på vagnen, den var lite solblekt men vad gör det, huvusaken är att vi har en vagn nu och att den fungerar som den ska.Vagn

2010-11-09 12:00:03 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Hejsan, vaknade av ett samtal av Tobias mamma och syster. Dom hade hittat en jätte fin sitt och ligg vagn som var grön och svart på myrorna för bara 400 kr. Dom skulle köpa den till oss så jag ska ner på stan senare och möta upp Tobias för att sedan hämta vagnen. Kommer ta hem den på bussen, nu får vi känna på hur de är med vagn på buss. Haha. Det går säkert jätte bra!

Snart ska jag till läkaren och kolla om jag får fortsätta jobba deltid på praktiken. Den där läkaren lär ju vara trött på mig, har varit dit 3-4 gånger nu. Haha.

Kommer bild på vagnen senare, plus lite bilder från igår också :) Var på Jackass 3D, skit rolig vad den!

God morgon

2010-11-07 11:33:42 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Hejsan, har sovit gott förutom att jag vaknade vid 06.30 pga jag behövde kissa. Det är jätte jobbigt när jag måste upp och kissa för jag somnar inte direkt när jag är klar utan jag ligger och försöker somna om i säkert 40 minuter. Man får då tid att tänka på allt och alla då.. :P

Sen när jag kom in i vardagsrummet låg de mossa utspridd över bordet och på golvet, j*vla katt! Haha, tog henne i nackskinnet och visade vad fult hon gjort. Tror vi måste ställa ljusstaken på något ställe dit hon inte når varje natt!

Kylskåpet var uppet också sa Tobias, har tydligen stått uppet hela natten. Fast bara en cm typ, magneterna i dörren har nästan slutat fungera så man måste trycka till dörren för att den ska stängas som den ska. Dryyygt för jag glömmer jämt de! Nu ska jag iallafall äta frukost, hoppas inte allt är gammalt. :P Det visar sig.Busfrö!
Varma mackor

2010-11-06 22:06:15 Mat och Bak
» Kommentarer(1) «


Nu ska jag äta mina varma mackor, med stekt ägg på + ost så klart! Aldrig smakat det förut men det är säkert gott, haha. Hade ingen skinka eller tomat hemma så de var de bästa jag kunde komma på.

Sitter och kollar på Things we lost in the fire på kanal 5, har sett den förut men den är så himlans bra! Alla borde se den.


Jag nyss i badet, röda ögon har jag också.. de är fint. :P


Mina vackra mackor.

Tänt ljus

2010-11-06 19:06:58 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Har nyss kommit hem från stan (Falun), vi åkte med Tobias familj upp till hans mormos grav och tända ljus. Även på hans gemmelfarmors. Det var massor av ljus som ni ser på bilden.. dock ser man inte hur fint det verkligen var på bilden. Man blev lite rörd, men de blir jag för minsta lilla just nu.. haha hormoner!
Jag råkade trampa mitt på en grav, där man lägger blommor och så, kändes jätte hemskt.. hoppas inte den som låg i graven hemsöker mig! ^^
Mat

2010-11-06 16:33:26 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Jag har ätit väldigt dåligt de senaste tre dagarna. Har ätit pizza, hamburgare och kebab.. så jag kände för att äta något nyttigt till lunch/middag (jag äter när jag är hungrig). Kycklingfilé och brocoli är typ de lättaste att göra och de är super gott! Dock så var de ju inge kolhydrater, men de har jag ätit så mycket av de senaste dagarna.. och jag åt macka till frukost faktiskt.

Vad är eran favorit rätt som är busenkel att göra?


Nystart på bloggen

2010-11-06 15:30:47 Allmänt
» Kommentarer(3) «


Hej, nu har jag tagit bort alla tidigare inlägg. Pga personliga skäl, men jag har dom sparade på min dator så jag kan gå tillbaka och läsa iallafall. Jag kommer inte längre att vara Anonym, jag heter Ida Pettersson och bor i Grycksbo (falun) - Dalarna, min sambo heter Tobias Blomberg. Jag är 20 år, han är 19 men fyller 20 på fredag.

Nu får ni fråga mig personliga frågor, och jag kommer svara på dom. :)Dålig bild på både mig och Tobias, för han har varken svart hår eller piercing längre.
Och jag är inte ljushårig längre, utan brunhårig. Men de senaste bilderna jag tagit på mig själv har jag sett ut som ett mongo på. Så det får duga liksom.