2-0 till mig

2014-04-03 14:21:00 Allmänt
» Kommentarer(2) «


Hallå på er, idag går jag in i veka 11 och det har jag firat med att sitta hela morgonen och förmmiddagen i telefonen. Först fick jag ett meddelande från CSN och jag ringde genast upp för att förstå vad de menade, och de sa att min studietakt gått ned till 75% för jag förlängde mina kurser med 3 veckor. Jag har nämligen varit sjukskriven i 3 veckor. "Nej, jag talade med en tjej som sa att när FK godkänt min sjukperiod så får jag förlänga med 3 veckor utan att det blir en minskning i studietakten" sa jag och som svar fick jag "nähä du, så fungerar det inte... jag skickar vidare dig till en annan". Så fick jag säga samma sak till en annan och hon sa också att hon aldrig hört talas om det och att det verkligen inte var så, min studietakt skulle förbi 75% oavsett vad FK sa, och så skickade hon vidare mig till ännu en annan. Tack och lov! För när jag fick tala med henne så bekräftades det jag sa, "Ja, det stämmer.. vänta lite så ska jag skriva lite här på datorn" sa hon. 1-0 till mig!
 

Sedan när jag är på stan för att prata med VUX så ringer min läkare upp som skrev ett sjukintyg åt mig för sista veckan. Han hade nämligen bara skrivit en sak av alla de åkommor jag "led" av så jag hade talat med FK och vi kommit överens om att jag skulle be läkaren komplettera sjukintyget. Jag menar, jag har ju rätt till en sjukintyg där det står hur jag mår! 
 
Läkaren ringer iallafall när jag står mitt på stan, och jag förklarar att han inte skrev ner allting jag sa, och nämde även att det skulle vara en förlängning av de tidigare sjukintyget. Alltså skulle det stå¨samma sak som på det, bara förnyat! Nej han vägrade hjälpa mig och sa "jag behöver inte skriva ner alla saker!", han var väldigt bestämd och skrek nästan till mig att jag inte skulle ringa FK... ööh, näha? Vem f*n ska jag ringa då om jag är osäker och har funderingar? Sån jävla bullshit. I ett sjukintyg är det viktigt att skriva ner hur patienten mår, för minsta lilla sak kan vara angörande hos FK. Det han bla hade missat ta upp i sjukintyget var yrsel, migrän, extraslag och orkelöshet.. är inte det värt att nämnas kan man ju undra? FY vad jag avskyr att bli orättvist behandlad. Kan även påpeka att jag är inte den första som blivit behandlad såhär av denna läkare.

Så när jag kom hem fick jag ringa vårdcentalen och jag fick tala med en sköterska som sa "men guuud, detta måste vi ju fixa". Jag hade HELT rätt i att jag har rätt till ett sjukintyg där det står precis hur jag mår, för det har jag betalat för. Läkaren gjorde helt fel helt enkelt. 2-0 till mig! Och jag ska få prata med en ny läkare på måndag för att få ett nytt fullständigt läkarintyg. 

Det är så kul att ägna sig åt sånt här när man har ett prov imorgon att plugga till. Får väl sitta hela kvällen med det istället. Och förresten, när jag kom ner på VUX hade det inte ens öppet fast det stod att de hade det på hemsidan. Jävla skitdag. 
 
Jag innan jag tog min cykel med typ punka på ner på stan. Helt ont i halsen nu för jag blev så andfådd. Haha.
 

Kommentarer
Postat av: madde

Skönt att du fick rätt, det verkar vara så att man måste tjata och stå på sig överallt
.. Sjukt vad dom kan hålla på.. verkligen lotto vilken läkare man får, eller vem man får som handläggare på FK..

2014-04-05 @ 11:14:57
URL: http://enmandel.blogspot.com
Postat av: Cissi

Skönt att du fick rätt! Gäller att inte ge sig ;)

2014-04-17 @ 10:26:49
URL: http://Http://nastanperfekt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback