Hugo och jag.

2014-08-26 12:36:43 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Min lilla prins, jag skriver nästan aldrig om Hugo längre här!
Efter denna helg går jag och Hugo hem på ledighet i en heeeel månad. Det kommer vara bara jag och han i en månad, undra vad vi ska hitta på. Kanske är öppna förskolan något att besöka nu igen?
Jag ska iallafall ta ut en månads mammadagar jag har kvar från Hugo, och sedan efter det återgår han till dagis en liten stund tills lillasyster föds (då blir han hemma med både mig och Tobias i 2 månader igen)... och under den tiden hade jag tänkt hinna med en 50p kurs så jag slipper ta ut några bebis-mammadagar i onödan. 


Någon med tips på vad jag och Hugo kan göra under våran månad tillsammans? Öppna förskolan ska jag nog slå ett getöga (haha) på, biblioteket och fika på stan kommer vi absolut besöka/göra, lekparkshäng, promenader, hälsa på mormor/farmor... det vet jag. Men mer då? Haha. Att vara hemma en hel dag är ganska krävande, kan låta mysigt men slutar bara i gnäll och spring i benen på Hugo.

 

Det känns redan som hon fattas, fast hon inte ens kommit.

2014-08-26 12:26:19 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Tjao..
Idag går jag in i vecka 31, och var på ett barnmorskebesök igår! 
Mitt blodvärde var som sagt lågt förra gången, 100 för att vara exakt. Denna gång var blodvärdet tydligen strax under 100 trots att jag ätit järntabletter. En hel ask Neferex! Skit drygt är det, när jag hela tiden försöker äta nyttigt och tänka på hur och när jag äter för att inte störa dom där jäkla tabletterna. Min kropp vill inte ta upp järnet helt enkelt, ska faktiskt ta och köpa mig en flaska blutsaft idag och se om det kickar igång min kropp lite. För jag kan ju inte ha såhär lågt hb när jag ska föda. Då kommer jag ju svimma efter att jag förlorat blod vid förlossningen! Jag höll på att tuppa av igår när barnmorskan tog TRE ynka rör blod liksom. Och det är inte för jag är nålrädd, utan för de tog blod så jag kände av det. 

Hur som hellst hoppas jag innerligt att hb:t höjts som bara den till nästa besök.
Med lillbebban var allting bra, hon hade växt på sig rejält sa barnmorskan. Från SFmåttet 26 till 30 på två veckor. Kurvan gick rakt upp, och såg bra ut sa hon. Sedan frågade jag hur hon låg, hon tröck ned mina fingrar långt ner i magen så jag kände bebisens huvud! Det låg långt ner, men var inte fixerat ännu. Det var häftigt!
Annars så rör hon på sig massor nu, flera timmar i sträck kan hon hålla på där inne. Kanske har hon lite temprament och börjar sura nu för de blir trångt. För några veckor sedan var det ju verkligen inte samma aktivitet. Hehe.

Och jag behöver väl knappast berätta hur jag känner?
Det är lika som innan, tiden går så sjukt snabbt.. jag längtar massor, men samtidigt måste jag börja tänka mer på att den här tjejen faktiskt kommer komma ut snart. Och då kommer familjen inte vara sig lik igen, jag sa det till Tobias igår när vi satt och åt. Det kändes som något fattades!
"Tänk vad ensamt det kommer kännas sen när lillasyster kanske har barnvakt eller något och det bara är vi tre igen. Och nu är det våran vardag, hon är ju inte här ännu och det är bara vi tre. Men det känns redan som hon fattas här vid matbordet, fast hon inte ens kommit!".♥
Jag ska köpa broderi-grejer i helgen och komma på något fint att brodera.. kanske blir en tavla eller en kudde. Det är nog faktiskt en bra förberedelse mentalt!  

Minut-färskt kort på kulan och jag. 
 Vecka 29 - lillasyster, bli redo nu så du kan joina familjen ♥

2014-08-14 13:28:00 Allmänt
» Kommentarer(1) «


♥Min blogg är nog inte så rolig just nu, bara vecko-uppdateringar. Men jag skriver mest för min egen skull, så jag ska kunna gå tillbaka och titta vecka för vecka som jag gjorde med Hugo. 


Idag är jag gravid v.28+2 och jag har kommit fram till att tisdag är en jäkligt bra dag att gå in i en ny vecka. För efter tisdagen så går veckan så jäkla snabbt, det blir onsdag och det är snart helg, sen kommer helgen som såklart rusar förbi, och sen är det nästan tisdag igen. Veckorna går supersnabbt! Jag känner att jag bara flyter med liksom, och jag måste börja tänka på att jag faktiskt ska genomgå en förlossning snart. Jag tycker det är lite svårt att förstå, så nästa gång jag besöker barnmorskan ska jag ta upp det och fråga hur jag förbereder mig mentalt inför förlossningen. Jag är inte rädd eller så, jag kan bara inte få in det i min skalle att det kommer säga *tjoff* eftersom veckorna går så snabbt och att jag sen kommer ligga där med värkar och undra vad som hände. Haha. 
 
I helgen mådde jag jätte dåligt, mådde illa, hängig och ont i magen... var inte alls kul! Vi var hemma hos Hugos farfar och hans fru Karin och blev bjudna på middag, och efter det blev jag plötsligt jätte dålig. Tror inte det var maten? Men jag kunde inte ens somna, även fast jag var så trött... så dåligt mådde jag. Satt uppe i soffan och grät för jag var så trött men inte kunde sova. Haha. Sen hade jag sådär svårt att somna i några dagar, nu är jag iallafall normal igen. Tack och lov! 
Annars finns det väl inte så mycket mer att anmärka, jag pluggar på, livet rullar vidare, bebis i magen lever runt massor! Och igårnatt drömde jag om henne för första gången faktiskt. Jag bar henne i drömen och jag minns att hon var så liten och gosig. ♥ Jag har börjat längta så fruktansvärt efter henne nu, vill bara att hon ska komma ut så fort hon är redo, så hon kan joina familjen och hänga med oss. VI längtar! ♥
 
 

Vecka 28

2014-08-06 11:31:28 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Wiho vad tiden går snabbt, jag tycker jag går in i ny vecka hela tiden! 
Det har varit lite drygt den senaste tiden pga värmen, det har nog varit jobbigt för alla tror jag... djur som människor. Och ingen fläkt har vi heller, åkte till rusta med noll förhoppningar för att hitta en fläkt igår men en kille som jobbade där nästan skrattade lite åt oss när vi frågade om dom hade någon fläkt kvar. Det var slut överallt och till och med alla lager är slut i alla affärer. Vi fick helt enkelt nöja oss med att köpa 3 st handfläktar! Bättre än inget.

Nu har iallafall regnet kommit! TACK. Dock så luktar det fortfarande mycket rök från branden i Sala. Vilket gör det omöjligt att ha något öppet i lägenheten utan att man får huvudvärk, det har varit riktigt jobbigt de senaste två dagarna. I förrgår var det 35 grader här och inte kunde man vädra för att få luften att röra sig i lägenheten eller någonting. Man får ju panik! 

Hur som hellst, bebisen mår bra och SF-måttet var 26 igår... hon låg precis på mittenkurvan!  Däremot hade jag bara 100 i hb och 90/50 i blodtryck vilket är väldigt lågt. Så jag ska arbeta på det! 
Hon lever rövare i magen vissa dagar, känns som hon knappt sover någonting på hela dagen då.. medan andra dagar blir man orolig för hon är så stilla. Inte speciellt regelbunden alltså. Igår när jag satt i väntrummet hos barnmorskan så drog hon iväg med en karatespark eller nå ryck så hela jag gungade till i soffan där jag satt, det var nämligen en "lever rövare" - dag igår. Haha. 
Har även börjat få ganska mycket sammandragningar nu, eller inte mycket men mer än tidigare. Det är bra så livmodern är stark nog att trycka ut henne sen.