Gravid och drogberoende

2014-02-12 12:27:03 Allmänt
» Kommentarer(2) «


Jag har sett många Dr phil avsnitt med detta slår allt inom alla kategorier! Det handlar om en tjej som är 18 år och gravid. Hon röker ett paket ciggaretter och marijuana dagligen sedan kommer det fram i avsnittet att hon även tagit andra droger som heroin, kokain mm. Hon sitter även och bortförklarar allting hela tiden, hon försöker jämt försvara sig som om att hon inte gjort något fel. Hur jävla fel KAN man inte göra om man för det första röker på varje dag och dessutom tar "lite" andra kemiska droger då och då?!

Jag blir så förbannat jävla arg när jag ser sånt här, bara att röka tobak som gravid är i mina ögon så fruktansvärt vidrigt! I del två får man se några klipp på bebisar som blivit födda beroende av bla heroin. Så fort jag såg hur bebisen skakade i hela kroppen bara rann det tårar ned för mina kinder. Stackars barn! Inte fan ska dom behöva gå igenom något sånt? Hur kan man utsätta det käraste man har i livet för något så fruktansvärt hemskt? Kul att födas och det första man måste genomgå är en detox av droger. Tänk bara hur dåligt vuxna människor mår som gör sådant? Och så ska en liten bebis få må lika dåligt.
Och inte för att tala om alla problem barnet kan få resten av livet?! 

Nej, detta är ett ämne jag aldrig kommer förstå mig på. Hur människor kan misshandla sitt barn. För det är just det dom gör!
Äckliga patetiska jävla egoister är vad dom är.
 
Del ETT:

Del TVÅ:

Kommentarer
Postat av: mariekarolina

Jag kan inte heller förstå hur man som blivande mamma kan använda sig utav droger. Om man är så beroende och inte kan låta bli är abort något som borde prioriteras!

Svar: Ja, antagligen är dessa människor så själviska att de både vill ha droger och ett barn. Och väljer därför båda, även om det betyder att ge någon ett liv med mycket komplikationer. :/
Ida Arcari

2014-02-12 @ 12:56:24
URL: http://mariekarolina.blogg.se
Postat av: Emma

Att "prioritera abort" i usa är inte det lättaste då det kostar upp till 20.000 kr där. Likaså preventivmedel är inte alls lika lätt att få tag på där som det är här, tyvärr. Dessa tjejer behöver hjälp både med drogproblemen, såklart, men även terapi och ekonomiskt stöd för att få möjlighet att göra rätt val. Finns inte mycket annat man kan göra. Här i sverige har vi så mycket bättre förutsättningar i dåliga situationer, något vi ska vara tacksamma över.

2014-02-12 @ 15:16:07
URL: http://levaellerlyda.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback