Kär och galen

2014-07-30 15:06:16 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Är det bara jag, eller blir ni som varit/är gravida sådär töntigt nykära i er partner när ni är gravid? Det blir iallafall jag, när jag var gravid med Hugo kunde jag ligga och gråta för jag älskade honom så mycket. Haha, hormoner! Denna gång är det iallafall lite mer stabilt, an så länge... hehe. 
Så mitt tips till er med relationsproblem → bli gravid! Nejdå..

Däremot finns det även stunder där jag typ avskyr Tobias, under mina mörka stunder där hormonerna bara vill döda all lycka i min kropp typ. Under dessa stunder kan jag sitta och tänka på hur oförstående, och okänslig han är... för att sedan några minuter senare tycka han är bäst i världen igen. Oftast är det när han gjort något dummt, dock så är jag ju så bortskämd så med dummt menar jag typ att han tycker det är min tur att sopa golvet eller gå ut och hämta något glömt i bilen. Haha. 

Min fina underbara Tobias, vad vore jag utan dig?

 

3 års trots

2014-07-26 12:35:18 Allmänt
» Kommentarer(0) «


... ja vi är där. Hugo trotsar konstant och har gjort det så länge jag kan minnas typ. Seriöst, tar aldrig trotsen paus någon gång? Nu är det riktigt illa iallafall. Han gör aldrig som vi säger, vi tjatar och tjatar, han ger sig aldrig och han ska göra allting själv, och går han exempelvis ner för en trappa själv och Tobias/jag tar honom i handen vid sista steget blir han helt hysterisk och ska gå om hela trappen typ. 
Jag veeet att trots egentligen är en bra grej, de betyder att de utvecklas och beprövar oss föräldrar och gränser, och sedan har jag för mig att jag läste i mina psykologi kurser att de även betyder att barnet är bekväm och trygga med föräldrarna om det trotsar. Inte skulle väl ett osäkert barn sätta sig på tvären om han/hon inte trodde föräldrarna skulle stå ut utan lämna bort han/hon pga det.. typ. Haha 
 
Men iallfall, det är skit jobbigt just nu. Jag har ju varit hemma med Hugo nästan hela veckan och spciellt två dagar har varit ett living hell. Om man får säga så. Det känns som jag inte gör annat än skäller på honom, sen så är man ju ingen expert på föräldraskap heller så jag vet ju inte om jag gör rätt. Jag skulle vilja ha hit någon super nanny (som på det där programmet) och låta henne se hur vi gör och sedan berätta vad vi gör för fel och rätt. 

Sedan vet vi inte riktigt var vi ska göra av all energi som han har, han sitter väääldigt sällan still. Enda gången är när han kollar på film, och då ska han hellst redan varit ute och lekt/sprungit hela dagen. Men typ som när vi äter, helt omöjligt att sitta still på rumpan och äta. Det provocerar mig så sjukt mycket att det ska vara så svårt att sitta still, eller stå still när man smörjer på solskyddsfaktor (är bara två av många exempel). Och när jag blir sådär provocerad känner jag mig skit elak. Uhhh, vem viste att föräldraskap skulle bli så inveklat. 

Tur jag älskar honom så mycket som jag gör, han är ju trots allt världens bästa och underbaraste!
Så ni behöver inte kommentera och tycka jag gnäller på min son, typ som att jag inte är nöjd med honom. För det ÄR jag. Skulle aldrig vilja ha honom på något annat sätt, jag vill ha honom såhär och uppfostra och lära honom gränserna själv (med Tobias såklart) som han håller på och testar just nu. Även om det får mig att slita allt hår från mitt huvud. Jag ville bara skriva av mig lite av mina tankar kring detta.

 

ont i röva

2014-07-24 09:13:44 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Gårdagen blev ganska ansträngande, jag och Hugo tog ju som sagt bussen till min mamma först. Det var SVIN varmt på bussen, men vi hade med oss en iskall ramlösa som vi sög i oss under färden. 
Vi gjorde inte så mycket hos mamma, umgicks, åt glass, badade i badkaret (kallt), busade och så... sedan när Tobias slutade jobbet kl 16 så kom han till oss. Då gick vi hem till hans mamma istället, åt lite och badade återigen. Jag la mig i barnpoolen och Hugo satt i en stor sopkorg som vi använder ute för att fylla poolen med. Runt 18 tiden började vi promenera upp till gruvrondellen för vi skulle träffa mamma och Håkan igen, det var nämligen cruising i Falun igår. Men när vi kommer dit så var dom inte där ännu och det luktade jätte starkt av avgaser. Vi valde att gå hem istället, men några coola bilar hann vi ju se.. även ett par stycken på hemvägen. 
Det var så varmt att gå hem så vi bestämmde oss för att ta ett kvällsdopp innan vi gick hem också. Det var sååååå skönt! Vi hade inga badkläder men vad gör det, vi var vid en sidobrygga där ingen annan badade, så vi badade i underkläderna bara. 

Hugo somnade inte förens kl 21, och imorse vaknade jag med träningsvärk i röven. Vi gick ju en bit över milen igår.. duktigt av mig tycker jag faktiskt! Hehe. 
 
 

Vi har semester idag, jag och Hugo.

2014-07-23 09:15:52 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Oj, vart visst rätt glest med uppdateringar här. Två veckor sedan jag skrev sist, då gick jag in i vecka 24... igår gick jag in i vecka 26! 
Allting rullar på som det ska, jag avskyr att vi inte har semester bara. Så därför tog jag ledigt idag och är hemma med Hugo och låssas att vi har semester. Vi ska efter lunchen ta bussen till mormor i värmen, puh. Det är till och med värme-varningar i Dalarna idag, ska bli 30 grader i skuggan och strålande sol. Jag hade till och med ångest igår inför detta, jag kommer bli så sjukt jäkla varm och svettig bara av att ta mig till mamma. Men jag får väl ta en kall dusch eller något när jag kommer dit. 

Jag hade en jobbig dag igår, var super omotiverad att pugga för det första, och för det andra var det så varmt så jag höll på att smälta bort, och för det tredje saknade jag Hugo så mycket att jag typ låg och grät i soffan. Han var ju bara på dagis! Haha, jag tror jag hade något hormonpådrag eller något. Så när han kom hem åt vi middag och sedan cyklade vi till närmsta badplats (ca 2 min här ifrån) och badade. Det var galet skönt i vattnet faktiskt, 24 grader stod det att de var på en tavla där. Synd att den badplatsen är så jäkla överbefolkad bara, igår kl 18 tiden så var det liksom fullt med bilar på parkeringen fortfarande. Undra hur mycket det är där en helgdag på dagen då.. usch. Jag är lite anti emot mycket människor, vill ha de lungt och skönt! 

 

Vecka 24

2014-07-09 20:16:37 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Igår gick jag in i vecka 24. 
Tobias har ju som sagt semester nu så dagarna bara flyger förbi, jag har inte lika mycket tid att tänka på den lilla där inne. Eller tid har jag väl, men vi är så upptagna med saker jämt att man inte lägger uppmärksamhet på bebisen förens på kvällen när man landar i soffan. Annars gör hon sig påmind genom att sparka och buffa lite då och då under dagens gång. 

Allt känns bra nu, jag har för någon dag sen varit på mitt andra barnmorske-besök. Jag glömde såklart fråga vad det var för SF mått men de var väl säkert som de skulle. Jag har gått upp 4 kg sedan inskrivningen och vi fick lyssna på lill-hjärtat, även Hugo och Tobias som hängde med. Vi pratade inte speciellt mycket, jag hade inga frågor typ.. det är inte som med Hugo. Då hade jag typ en hel lista med frågor vid varje besök, nu känns det som jag aldrig undrar över något. Hon tyckte dock jag skulle motionera lite, jag sa att jag bara "vardags motionerar"... alltså springer efter Hugo och leker/lyfter runt med han hela dagarna typ. Jag känner mig LAGOM (läs mycket) slut på kvällen när han går och lägger mig. Men jag ska väl försöka klämma in några 30 minuters promenader i veckan för att stärka kroppen lite. Börjar ju få lite foglossning eller vad de är. 

 

Hemma igen

2014-07-04 11:09:36 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Vi åkte hem från Sundsvall igår vid 9 tiden, så vi var hemma i tid! 
Det var mysigt att åka iväg bara några dagar, och Hugo tycker det är roligt att kunna gå ut och in lite som han vill. (Jag önskar vi också bodde i hus!!) Första dagen var det super fint väder, vi var ner till havet nedanför huset och doppade föttera, att bada hela kroppen var det för kallt för! Sedan åkte vi och handlade lite och köpte med oss en pool som vi fyllde upp när vi kom tillbaka. Blev massa vattenlek på gräsmattan och Hugo fick tag på vattenslangen med sån där spruta på som han sprutade ner oss med och även in huset! Haha, blev kaos där ett tag och alla skrek medans han stod där och gapskrattade. 
Nästa dag så var vi först på en loppis och sedan på köpcentret Birsta city. Där köpte vi nya skor till Hugo, bebiskläder i lite större storlekar (ca 68) eftersom vi har så mycket i 50-56 nu och Tobias fick även med sig en piké t-shirt från Dressman. Sedan åt vi glass och åkte tillbaka, tyvärr var vädret ganska dåligt den dagen men vi lekte väl ute och bara var resten av dagen. Hugo och Tobias åkte gräsklippade från och till under hela vistelsen också. Haha.