Fredag

2014-03-21 18:59:48 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Vet inte riktigt vad jag ska skriva om här på bloggen längre förutom graviditeten jag går igenom nu... Jag gör inte mycket om dagarna om vi säger så. Min ork är fortfarande på botten men illamåeendet blir sakta men säkert lite lite bättre. Idag har jag exempelvis bara tagit en Lergigan comp vid frukost, fast det beror även på att dom snart är slut och vill att de ska räcka hela helgen. Ganska sjukt att jag ätit en hel burk på två veckor! Dessutom tar jag Lergigan utan comp till natten och det är en enskild burk. Lergigan utan comp är utan koffeinet som finns i vanliga Lergigan comp. 

Idag har vi iallafall varit och ätit på Max, jag var duktig och åt en delafresh kycklingburgare med en grönsallad, sedan åkte vi och handlade innan vi hälsade på min mamma en sväng. Nu är vi hemma och pustar ut... när jag satte mig i soffan bredvid Hugo nyss försökte han putta bort mig med foten och sa "meh gå iväg, gå iväg och gör mat!". Haha! Kändes väldigt snopet.
 
Åh, pan pizza. Jag blev sugen på en igår... mestadels för det bara tar 2 minuter att "göra dom". Jag har ALDRIG varit så opepp på att laga mat som nu, jag mår dåligt bara jag tänker på det. Uuusch! Tobias stack iväg sent igår kväll och skulle köpa en åt mig. När han åkt började jag fundera om jag skulle skicka sms och fråga om han kunde köpa två så jag hade en till dagen efter (idag) till lunchen, men jag orkade inte och tänkte att det är ju så onyttigt så det är bäst jag låter bli. Sen när han kommer hem länger han fram ett sånt där storpack med 8 st! Haha. Jaja.. så det fick bli en till lunch idag också. 
 
 

Vecka 9

2014-03-19 12:49:00 Allmänt
» Kommentarer(3) «


Imorgon går jag in i vecka 9, enligt ultraljudet igår var jag ju en dag längre gången än vad jag trodde. Skönt att inte bli bakflyttad flera veckor som man kan bli vid RUL, och eftersom jag gjort ett VUL nu så borde jag inte bli flyttad speciellt mycket vid det kommade RUL heller. Jag längtar verkligen tills det är dags för riktiga ultraljudet, jag är så nyfiken på vad det är för kön. Jag hoppas på en flicka men om det blir en pojke blir jag också glad såklart. De flesta tror att det kommer bli en tjej men jag tror nog de kommer bli en till pojke. Hehe. 
 
Hugo fick se ultraljudsbilderna igår men han var mer intresserad av att titta på magen. Han tycker jag har en stor mage nu och brukar lägga örat mot den, han har även pussat den några gånger och vinkat emot den. En gång vinkade och sa "Hej hej lillasyster, hejdå lillasyster". Dessutom har han absolut bestämt att bebisen ska heta Celina. Tror det finns en flicka på hans dagis som heter så. Hehe.
 
Magen är väldigt svullen, men den är söt iallafall. (Bild från i förrgår)
 

Lillebror/syster ♥

2014-03-18 09:56:31 Allmänt
» Kommentarer(2) «


Har precis kommit hem från vårat VUL, det var som sagt en privatklinik och det märktes verkligen. Den höll till i en vanlig lägenhet och hade kanske inte samma känsla som ett sjukhus. Exempelvis låg det typ vanliga soffkuddar som ryggstöd i gynstolen. Haha. 

Hela besöket gick på bara 15 minuter! Först kollade sköterskan och sa att dets såg bra ut, och sedan fick vi titta på skärmen. Vi såg huvudet, ryggen, rumpan och benen med knän och viktigast av allt ett hjärta som slog. Jag trodde inte man skulle kunna se så mycket men man såg ju verkligen att det var en liten människa! Så roligt. Vi fick två små bilder med oss också som vi ska visa Hugo, men han kommer nog inte förstå så mycket. 

Jag längtar till RUL då vi förhoppningsvis kan se vad det är för kön. 

 
 
 

Tvivel och ångest

2014-03-12 14:22:42 Allmänt
» Kommentarer(2) «


Uhh.. illamåendet har slagit till. Jag som var säker på att jag skulle få slippa det. I helgen var det som värst, i söndags kunde jag inte ens sitta upp. Jag mådde SÅÅ dåligt! Men igår fick jag lergigan utskrivet och har även slutat med folsyran eftersom även den fick mig att må illa. Nu äter jag gravid tillskott istället som också innehåller folsyra, hoppas det blir bättre. 

Idag har jag haft orken till att plocka undan här hemma, duschat och snart ska jag ut i lekparken utanför och träffa Monika och hennes son som bor granne med oss. Blir nog skönt att få komma utanför dörren och få frisk luft, har inte varit utanför dörren sedan i söndags en snabbis. De senaste två veckorna har jag varit ut ca 3 gånger. Helt sjukt.. men vad kan man göra när man mår dåligt.

Om 6 dagar är det VUL, längtar! Mitt humör går verkligen upp och ner hela tiden. Jag började för ca 1 vecka sedan tvivla på hela grejen att skaffa ett barn till. Även fast jag ville detta såå mycket innan. Jag funderar och oroar mig mycket för hur det kommer gå, hur Hugo kommer tycka om allt och om jag och Tobias kommer klara av ett till barn på alla plan. Jag insåg inte att jag kände såhär förens för en vecka sedan som sagt, och jag tror att detta låg i mitt undermedvetna och gnagde vilket gjorde att jag fick såna hemska extraslag på hjärtat. För nu när jag tagit itu med mina tankar och min ångest så har dom minskat väldigt mycket! 
Nu får ni inte tro att jag inte vill ha detta barnet, det vill jag verkligen! Jag är bara nervös och rädd över den stora förändingen. Jag tror det är väldigt vanligt att känna så här med andra barnet. När jag väntade Hugo insåg jag inte hur mycket att få ett barn förändrar livet, men nu vet jag vilket stort ansvar det innbär och hur stor förändrig det blir. Vissa dagar har jag ångest pga alla dessa tankar och andra dagar - som idag, så är jag bara glad och ser fram emot det. Jag ska berätta allt detta för min läkare som ska ringa i veckan. Kanske får jag komma till min bm lite tidigare och prata om detta, kanske blir bättre av att höra av en profesionell att detta är vanliga tankar och känslor. 
 
 
Hugo behöver klippa sig.. men när vi väl tog fram trimmern sa han att han ville ha långt hår. Så han fick behålla det. ♥
 

Hemma från vc nu.

2014-03-04 20:32:00 Allmänt
» Kommentarer(2) «


Hemma nu, jag fick prata med världens bästa läkare på VC och han tog mig verkligen på allvar. Han frågade mycket, förstod mig och berättade mycket om allting. Vi pratade för det mesta, och sedan lyssnade han på mitt hjärta i 2 minuter, tog blodtryck, tog blod och sedan var det inte så mycket mer. Han ringde även till hjärtmottagningen och sa åt dom att skynda på mitt ärende där eftersom de inte ens kollat på mitt ekg där ännu. Det tyckte han var dåligt. Nästa steg är att han ska ringa mig i veckan när han fått höra om hur ekg:t såg ut på hjärtmottagningen och även när han kollat på proverna som togs. Senare kanske vi ska boka in ett stresstest, alltså att jag får ha ett ekg medans jag anstränger mig genom att ex cykla. 
 
Däremot går det inte att göra speciellt mycket för tillfället eftersom jag är gravid. Medicinerna för extraslag gör att hjärtat lugnar ned sig och verkar lugnande. Det skulle bli samma för bebisen då och mot slutet av graviditeten är en minskad puls inget bra för bebisen. Så det är väl bara att stå ut antar jag, jag vet inte... vi får se vad min världems bästa läkare säger. 
 
 

Det var droppen!

2014-03-04 12:45:34 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Som ni vet lider jag av extraslag, och sedan jag blev gravid har dom ökat och blivit kraftigare... speciellt den senaste veckan. Idag var droppen kände jag när jag fick lov att ligga stilla i sängen och fokusera på andningen för att hjärtat inte skulle hoppa runt som galet i mitt bröst. Ringde först 1177 och grät som en barnrumpa för jag orkade inte mer, hon hänvisade mig till vårdcentralen (vc) så jag ringde även dit och bölade i luren, sköterskan där ville ha in mig dit på en gång. Det fanns dock ingen tid förens 13,30 så jag ska alltså dit snart. Efter vi la på så ringde samma sköterska upp igen och frågade om jag verkligen kunde vänta "så länge"... haha. Jäklar vilken fart det blev nu då, måste man gråta och vara gravid för att bli uppmärksammad i vården? 
 
Aja, så jag ska snart sticka iväg dit. Jag hoppas jag får någon hjälp nu, kanske någon medicin som får pli på hjärtrytmen. Jag uppdaterar mer sen när jag kommer hem hur det gick. 
 
 

H&M gravid kläder

2014-03-04 10:15:39 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Jag gjorde redan i söndags en beställning gravid kläder, jag är så uppsvälld att jag inte kan/vill sitta med jeans som trycker in magen så jag får ont. Så varför vänta bara för det är så tidigt i graviditeten? Köpte exakt lika jeans som jag hade hela graviditeten med Hugo, dom är så fina tycker jag och super sköna. Så jag satsade på ett säkert kort. Hoppas dom kommer snart! 

Jeans 399 kr.

Trikå topp 199 kr


Trikå linne 79,50 kr.
 
 
 
 

VUL

2014-03-04 10:08:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Hej hej! 
Jag sitter hemma och har nyss ätit frukost, det blev en ganska sen frukost för jag suttit i telefonen hela morgonen typ. Hela morgonen igår morse också, jag försökte nämligen nå en privat gyn klinik i Bjursås (av alla ställen)... men det var seröst upptaget konstant i 2 timmar. Idag testade jag först ringa några minuter innan telefontiden började, det kom fram signaler men ingen svarade, sedan 1 minut efter att telefontiden började så var det upptaget igen. Jag blev sjukt irriterad för jag var säker på att de bara la av telefonen under telefontiderna. Vem ringer en gyn klinik i Bjursås liksom? Men tydligen var det en väldigt belastad och populär klinik. Jag kom fram till slut efter lite spammande och killen jag pratade med berättade att de inte tar in några nya patienter men han skulle höra med läkaren iallafall, och turligt nog fick jag en tid mot alla odds! Ska jag ska på VUL (vaginalt ultraljud) den 18 mars, om 14 dagar! Det är dagen efter min födelsedag, tänk vilken fin present att få se sitt framtida barn för första gången. ♥ Hoppas allting står rätt till bara för annars blir de inte alls kul. 
 
Men jag har iallafall ett slags lugn över mig, det är bara då och då jag freakar ut och tror jag ska få missfall. Jag menar, jag har symptomen och de blir bara "värre och värre". Mina bröst är väldigt ömma, dom känns som i början av en mjölkstockning typ och har växt nästan en hel storlek! Har även yrsel, blir svart för ögonen när jag reser mig, mina smaklökar spelar spratt, vissa lukter får mig att vilja kräkas och ibland mår jag illa och sist men inte minst har jag även väldigt ont i huvudet då och då. Jag brukar få hormonell huvudvärk även som icke gravid, så jag känner till hur huvudvärken känns när den beror på hormoner. 
 
Svullen i vecka 6 ♥ Ebryot är bara stor som en ärta just nu så det är mina tarmar som är helt svällda.