Tvivel och ångest

2014-03-12 14:22:42 Allmänt
» Kommentarer(2) «


Uhh.. illamåendet har slagit till. Jag som var säker på att jag skulle få slippa det. I helgen var det som värst, i söndags kunde jag inte ens sitta upp. Jag mådde SÅÅ dåligt! Men igår fick jag lergigan utskrivet och har även slutat med folsyran eftersom även den fick mig att må illa. Nu äter jag gravid tillskott istället som också innehåller folsyra, hoppas det blir bättre. 

Idag har jag haft orken till att plocka undan här hemma, duschat och snart ska jag ut i lekparken utanför och träffa Monika och hennes son som bor granne med oss. Blir nog skönt att få komma utanför dörren och få frisk luft, har inte varit utanför dörren sedan i söndags en snabbis. De senaste två veckorna har jag varit ut ca 3 gånger. Helt sjukt.. men vad kan man göra när man mår dåligt.

Om 6 dagar är det VUL, längtar! Mitt humör går verkligen upp och ner hela tiden. Jag började för ca 1 vecka sedan tvivla på hela grejen att skaffa ett barn till. Även fast jag ville detta såå mycket innan. Jag funderar och oroar mig mycket för hur det kommer gå, hur Hugo kommer tycka om allt och om jag och Tobias kommer klara av ett till barn på alla plan. Jag insåg inte att jag kände såhär förens för en vecka sedan som sagt, och jag tror att detta låg i mitt undermedvetna och gnagde vilket gjorde att jag fick såna hemska extraslag på hjärtat. För nu när jag tagit itu med mina tankar och min ångest så har dom minskat väldigt mycket! 
Nu får ni inte tro att jag inte vill ha detta barnet, det vill jag verkligen! Jag är bara nervös och rädd över den stora förändingen. Jag tror det är väldigt vanligt att känna så här med andra barnet. När jag väntade Hugo insåg jag inte hur mycket att få ett barn förändrar livet, men nu vet jag vilket stort ansvar det innbär och hur stor förändrig det blir. Vissa dagar har jag ångest pga alla dessa tankar och andra dagar - som idag, så är jag bara glad och ser fram emot det. Jag ska berätta allt detta för min läkare som ska ringa i veckan. Kanske får jag komma till min bm lite tidigare och prata om detta, kanske blir bättre av att höra av en profesionell att detta är vanliga tankar och känslor. 
 
 
Hugo behöver klippa sig.. men när vi väl tog fram trimmern sa han att han ville ha långt hår. Så han fick behålla det. ♥
 

Kommentarer
Postat av: Sara - Mamma till Julian & Philippa <3

Jag kände också sådär när jag blev gravid med Philippa, fattade inte alls hur jag skulle kunna tycka om någon lika mycket som Julian och hade väldigt mycket ångest över att inte ha tid med båda.

Men faktiskt så ger man ju dom något så himla fint också, ett syskon att älska och umgås med, en vän för resten av livet!

Och när hon väl var ute så var det ju kärlek vid första ögonkastet och självklart älskar jag båda lika mycket ^^

2014-03-12 @ 15:43:04
URL: http://saharan.blogg.no
Postat av: Johannaty

Hej hittade din blogg, har också en dotter född -11 och väntar nu på nr två :)

Svar: Jaha, vad roligt! :D
Ida Arcari

2014-03-17 @ 12:10:42
URL: http://johannaty.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback