Gyn-akuten

2014-05-10 19:34:00 Allmänt
» Kommentarer(2) «


Imorse fick jag sovmorgon och klev inte upp förens vid halv tolv! När jag låg i sängen var magen lite konstig tyckte jag, livmodern var konstigt hård och lite underlig. Sen när jag klev upp för att äta frukost började det göra ont i vänster sida av livmodern, ungefär som hugg som kom och sedan försvann och kom sedan tillbaka osv. La mig i sängen igen efter frukosten och huggen ändrades till mer utdragna värkar nästan som blev längre och längre. Det satt fortfarande i vänster sida av livmodern men strålade mer in mot mitten nu också. Så jag ringde 1177 och frågade vad jag skulle göra, de hänvisade mig till att ringa förlossningen. Så jag ringde dit och där fick jag i princip höra att det var så tidigt ännu och det var vanligt att de fortfarande kunde bli missfall, så de gjorde inget. Ville jag ha hjälp fick jag åka till akuten.

Det känndes jobbigt att behöva tänka att de kunde vara missfall på g, den rädslan hade man ju liksom kommit över nu. Så det var jobbigt! Vi åkte iallafall efter en stund till akuten och där fick vi vänta i ca 2 timmar på gynläkaren. Det satt ett till par där som också väntade på gynläkaren, men när vi kom dit hade dom redan varit där en timme och väntat. Så när gynläkaren kom och ropade upp oss före dom kände jag mig jätte dum som fick gå före. Men hon sa "smärta går före blödning" när jag ifrågasatte varför vi fick gå före. Hoppas det gick bra för dom iallfall!

Väl inne i underökningsrummet fick jag iallafall berätta allt, och sedan undersöktes jag först.. fyssatan vad ont de gjorde. "gör det här ont?" "jaaa!" "det här då?" "ööh.. jaa verkligen" osv. Haha. Sen blev det en ultraljudsundersökning där vi fick se bebisen i profil och ett hjärta som tickade på. Allt var bra! Tårarna bara sprutade, det blir väl så när man får se att allt är bra och all oro bara släpper. Dessutom fick vi ju se lilla bebisen. ♥ Tyvärr fick vi inte med oss något kort, det kändes inte viktigt att fråga om just då. Så vi blev hemskickade igen, antagligen är det bara sammandragningar som gör lite ont i vänster sida av livmodern. Skönt att veta att h*n mår bra och växer som h*n ska. Tror förresten h*n får Tobias fina stora näsa för man såg näsan sticka ut tydligt i profil på ultraljudet. Hihi. ♥

Kulan imorse när jag låg ner. 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Men så skönt att allt såg bra ut! Man blir ju så himla orolig, speciellt när man vet att det inte finns någonting man kan göra. Håller tummarna för att du ska slippa värken i fortsättningen!

2014-05-10 @ 20:40:48
URL: http://joherman.blogg.se
Postat av: Nadja

OJ! vad läskigt.. Vilken tur att det gick bra. Hoppas det fortsätter bra och att du inte behöver känna liknande igen..
Med min andra grav. så började mina sammandragningar jätte tidigt. Men nu har dom dock avtagit helt..

2014-05-10 @ 21:58:48
URL: http://lamiafamiglia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback