I väntans tider.........

2014-10-22 13:40:23 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Ingen bebis ännu men jag går och längtar och känner efter i kroppen hela dagarna. Det enda jag känner är extrem foglossning (det knakar och knäpper i bäckenet/höfterna så fort jag rör mig typ) och smärtfria sammandragningar några gånger i timmen. Varje gång jag ställer mig upp från sittande eller liggande så hoppas jag att det ska knäppa till och bara forsa ut vatten. Haha! Men det händer aldrig dessvärre... 
 
Lilltjejen har varit helt crazy i magen de senaste två kvällarna, full rulle och inte en lugn stund från typ 7 på kvällen tills jag somnar vid 12 ungefär. Hon kanske börjar tröttna på att vara där inne, eller tvärtom. 
Igår satt jag i sånt där massage-fotbad i två timmar, väldigt skönt och man har ju läst att massage kan få igång förlossningen. Jag märkte några extra kraftiga liiiite smärtsamma sammandragningar under tiden, som liksom gick ner ända ner i ljumskarna. Men inget mer. 
Väntan fortsätter!

Idag ska vi ner till socialstyrelsen och skriva på faderskapsintyg eller vad det heter. Sånt där papper som intygar att Tobias är pappan åt bebis i magen. Känns så löjligt när det måste vara med folk i rummet när det görs, som är vittnen på att jag och Tobias skriver på papperet typ. Haha. Och ännu löjligare är det att om man är gift behöver inte såna här papper skrivas på, för då tas det för givet att det är de som är gifta som är föräldrar. Men men. 
 
Förhoppningsvis är detta sista magbilderna. Vecka 39 ♥
De andra bilderna är på en jätte fin och praktisk filt till babyskyddet och ett babynest som bebisens "bonus-farmor" sytt åt oss. Jätte fina! 
 
 

Tankar kring förlossningen

2014-10-13 11:56:31 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Jag kan inte riktigt förstå att om bara några veckor max så kommer jag få träffa mitt andra barn för första gången. Det är verkligen det mest magiska en människa kan vara med om någonsin, och snart ska det få hända mig igen. Jag blir alleldes pirrig i kroppen när jag tänker på det! När jag tänker mig hur det kommer vara i huvudet så tänker jag att hon kommer se ut som Hugo när han var bebis, jag minns verkligen ögonblicket när jag såg honom och att jag tyckte han var så fin. Jag var också väldigt paff över att det var denna bebis som legat i magen hela tiden, och så kommer jag nog känna denna gång också. För jag fattar knappt ännu att jag faktiskt har en fullvuxen redo bebis i magen. Med ett utseende och allt! Haha, låter säkert jätte konstigt men så är det. 

Jag kommer tycka det är jätte jobbigt när vi ska lämna Hugo för att åka till förlossningen, på riktigt! Har till och med lite ångest över det... Att tänka att när vi säger hej då så är det sista gången som en familj bara vi tre.... för nästa gång så kommer lillasyster vara med. Självklart längtar vi tills dess också men man blir ju lite sentimental.
Dessutom vet man aldrig hur långt tid det kommer ta tills jag får se han igen, och i värsta fall kan det ju hända mig något under förlossningen! 
Jag hoppas verkligen allting går bra, lagom fort och att lillasyster mår fint. Så storebror Hugo och pappa så fort som möjligt kan få komma och hälsa på och träffa lillasyster. 
Hugo träffade faktiskt en 6 veckor gammal tjej igår, Tobias hade henne liggandes i knät och Hugo satt försiktigt brevid och klappade henne jätte fint på huvudet, inspekterade jätte försiktigt händerna, benen och fötterna med sin ena hand. Jätte fint att se! 
Dock var denna bebis ledsen vid ett tidigare tillfälle, då såg Hugo helt fundersam ut och frågade om det var en sån där bebis jag skulle ha. "Ja, det är en sån som ligger i mammas mage" sa jag då och då fick jag som svar "den låter illa..." samtidigt som han höll för öronen. Haha! ♥

Första mötet med Hugo. ♥

Sänghörnan klar.

2014-10-10 15:38:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Hallojjs, ingen bebis ännu.
Jag har börjat dricka hallonbladste nu och jag tycker nästan jag fått mindre förvärkar av det! Sedan jag tog första koppen har jag bara haft vanliga sammandragningar, inga som gör ont. Lite konstigt kan jag tycka. Men men, jag dricker vidare. 
Lagom nu till helgen känner jag att jag dragit på mig en förkylning, ont i halsen vaknade jag med. Det känns passande när man liksom har tusen andra besvär som är gravid relaterade. Som jag skrev tidigare på min instagram så är det ju kul med förkylning nu såhär på slutet när jag iprincip har alla gravidkrämpor/besvär som finns, förutom homorrojder. Bara det som fattas nu då! 

Dagen blev dock betydligt bättre när jag kollade min sida på distansutbildningen jag går på, och såg att jag fått ett A (motsvarar mvg) i första uppgiften jag skickat in. YEY! Så jäkla härligt. Detta är sista kursen jag går, lite synd det för jag får ju bara högre och högre betyg för varje kurs känns det som. Förra kursen jag läste fick jag flera B:n. Det är riktigt kul. 

Nu måste jag slita mig från datorn, ska gå och fräsha till mig så gott det går och sedan kommer Tobias hem från jobbet, vi ska hämta Hugo från dagis och sedan handla och sånt. Äntligen helg! ♥

Fixade det sista på lillasysters hörna i vårat sovrum. Bäddade rent hennes säng (våran och Hugos också för den delen) och slängde på ett överkast. Vill ju inte att det ska bli dammigt i sängen. Det är gulrandigt lakan, vitt örngott med lite spets och rosarandigt täcke. Blev så fint så.. 

 
 
 

Vecka 37, nu vill jag ha ut henne.

2014-10-08 13:53:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


NU lillasyster tycker jag att du kan kika ut, nu är du färdig.. eller ja om 5 dagar är jag 37 fullt gångna veckor men 5 dagar går snabbt. Därför ska jag börja med lite såna där "sätta igång förlossningen själv" -myter nu, inte jätte desperat men tänkte börja med att köpa hallonbladste och tillsätta kryddnejlika. Jag har förvärkar redan så kanske kan detta teet kicka igång det till nästa nivå. Vi får hoppas! Min barnmorska frågade ju om jag har några sammandragningar nu och jag berättade att jag för någon dag sedan faktiskt hade onda sammandragningar (antagligen förvärkar) var tionde minut nästan hela dagen. "Ja men då kanske det är på gång då" så hon då. Späännande! 

På väg till barnmorskan idag ville jag bara gråta i bilen, hade jag inte haft bm-mötet skulle jag störtbölat men ville inte vara helt rödblossig i ansiktet och snorig till mötet. Jag har ju så förbannat ont hela tiden och jag börjar faktiskt tröttna nu! Bakade bullar igår hela kvällen och efter det var jag helt förstörd, jag kunde knappt stå på fötterna längre när jag gick och la mig, och foglossning, ont i magen samt benen på det. När jag vaknat efter ca 5 timmars sömn kändes det inte ens som jag vilat i 20 min. Antagligen därför jag var lite skör i morse. 
Vi tog blodprov hos bm eftersom jag börjat klia överallt, och mina härliga prickar jag hade med Hugo efter förlossningen har dykt upp igen. JIPPIII (inte). Så hon ville kolla mina levervärden, svar kommer om ca 1 vecka. 

Dom där förbannade bullarna som tog tio gånger så lång tid att göra än jag tänkt mig. Men sjukt goda blev dom! Varit sugen på vaniljbullar sedan början av graviditeten, nu kunde jag inte hålla mig längre.